Κορωνοϊός: Κλείνουν οι παραλίες σε Πάτρα και Βόλο -Ποιες ώρες και ημέρες

Κορωνοϊός: Κλείνουν οι παραλίες σε Πάτρα και Βόλο -Ποιες ώρες και ημέρες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετά τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ανάλογα μέτρα περιορισμού λαμβάνονται και στην Πάτρα και τον Βόλο, όπου επίσης κλείνει η παραλία, στην προσπάθεια να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τα δεδομένα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση για την Πάτρα και τον Βόλο.

Σε ό,τι αφορά στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, ο περιορισμός κίνησης των πολιτών επιβάλλεται σε δύο περιοχές, εκείνη του νότιου πάρκου και στην πλαζ Αγυιάς. Ο περιορισμός επιβάλλεται από αύριο, Σάββατο και ισχύει για 14 ημέρες. Αυτό το διάστημα, δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των πολιτών από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επομένης, ενώ το σαββατοκύριακο θα ισχύει για όλο το σαββατοκύριακο.

Στην παραλία Βόλου, ο περιορισμός κίνησης επιβάλλεται από τη Δευτέρα, 6 Απριλίου, για 14 ημέρες. Σε αυτό το διάστημα, δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των πολιτών από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το πρωί της επομένης, ενώ όλο το σαββατοκύριακο η παραλία θα είναι κλειστή.

Απομακρύνονται από το «Ελ. Βενιζέλος» όσοι βρέθηκαν αρνητικοί

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο έχει δέσει πλέον στο λιμάνι του Πειραιά.

Από τους 382 επιβαίνοντες στο πλοίο οι 121 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και οι δύο από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ 261 ήταν αρνητικοί στον ιό.

Σε ό,τι αφορά τους θετικούς στον ιό, πρόκειται για 65 ανθρώπους από την Τουρκία, 16 από την Ουκρανία, 5 Έλληνες, 6 από το Ουζμπεκιστάν, 3 από τη Μολδαβία, 2 από την Κούβα, 1 από τη Βουλγαρία, 2 από τις ΗΠΑ, 1 από το Κιργιστάν και 1 από τη Λευκορωσία. Αυτοί, θα παραμείνουν για 14 ημέρες στο πλοίο, σε καραντίνα.

Από τους 261 που βρέθηκαν αρνητικοί, οι 31 Έλληνες θα παραμείνουν ως πλήρωμα υποστήριξης στο πλοίο, με δική τους αίτηση και σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Μόλις ολοκληρωθεί η καραντίνα 14 ημερών των θετικών κρουσμάτων, οι Έλληνες ναυτικοί θα παραμείνουν για άλλες 14 ημέρες στο πλοίο.

«Όλων η υγεία είναι εξαιρετική. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν βρεθεί θετικοί, είναι ασυμπτωματικοί», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στον Πειραιά σήμερα. Τέλος, σε ό,τι αφορά τους 230 που είναι αρνητικοί, απόψε θα ολοκληρωθεί η μεταφορά τους σε τρία ξενοδοχεία, όπου θα παραμείνουν για 14 ημέρες.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM