Η ιστορία της «Μήδειας της Ηλείας»- Είχε δηλητηριάσει την ανύπαντρη, έγκυο κόρη της το 1997

Η ιστορία της «Μήδειας της Ηλείας»- Είχε δηλητηριάσει την ανύπαντρη, έγκυο κόρη της το 1997 Facebook Twitter
0

Η ιστορία της Π.Τ., που δηλητηρίασε την ανύπαντρη έγκυο κόρη της επειδή το θεωρούσε ντροπιαστικό, συγκλόνισε πριν από χρόνια την Ηλεία.

Αποφυλακίστηκε 10 χρόνια μετά το έγκλημα και επέστρεψε στο χωριό της, σύμφωνα με το patrisnews.gr. 

Η Π.Τ έμεινε γνωστή ως η «Μήδεια της Ηλείας». Ήταν μητέρα άλλων 4 παιδιών και ζούσε στο Κακοτάρι Ηλείας. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη το 1997 για τη δηλητηρίαση (ανθρωποκτονία) και βίαιη διακοπή κύησης της κόρης της, Κωστούλας και της επέβαλε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Σε μεγάλη ηλικία πλέον, η Π.Τ  αποφυλακίστηκε και εντάχθηκε ξανά στην τοπική κοινωνία, όπως αναφέρει το patrinsnews.gr.

Η μητέρα των 5 παιδιών τα μεγάλωνε μόνη της, καθώς ο σύζυγός της είχε πεθάνει. Αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη της 21χρονης κόρης της, Κωστούλας, και άρχισε να ντρέπεται την κοινωνία. 

Το βράδυ της 19ης Ιανουαρίου 1997 πήρε στα χέρια της το δηλητήριο που ο δήμος διέθετε δωρεάν στους χωριανούς για να εξολοθρεύσουν τις αλεπούδες που κατέστρεφαν τα κοτέτσια, γέμισε ένα μπουκαλάκι και το φύλαξε στο φούρνο. Μαγείρεψε φακές για τα παιδιά της και τα φώναξε να φάνε. Στο πιάτο της Κωστούλας είχε ρίξει δηλητήριο. Πέθανε λίγη ώρα αργότερα στην αγκαλιά της αδελφής της. 

Η ιστορία της «Μήδειας της Ηλείας»- Είχε δηλητηριάσει την ανύπαντρη, έγκυο κόρη της το 1997 Facebook Twitter

Ηλεία: Η ομολογία και η δίκη της μητέρας που δηλητηρίασε την κόρη της

Η δίκη της έγινε το Νοέμβριο του 1997, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου. Στην απολογία της άλλαξε γραμμή υπεράσπισης και υποστήριξε ότι δεν δηλητηρίασε την κόρη της. Όταν ο πρόεδρος της υπενθύμισε ότι είχε ομολογήσει με κάθε λεπτομέρεια στο στάδιο της προανάκρισης, ισχυρίστηκε ότι η ομολογία της ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων από τους αστυνομικούς, οι οποίοι «τα έγραψαν όλα αυτά χωρίς την θέλησή της».

Στην απολογία της, όπως είχε αναφέρει το patrisnews.gr, είχε καταθέσει ότι «έχω άλλα δύο κορίτσια, πώς θα τα πάντρευα μετά από τέτοια ντροπή;», είπε και ξετύλιξε όλα όσα την οδήγησαν στη δολοφονία του παιδιού της: «Τον τελευταίο καιρό τσακωνόμασταν συχνά. Όταν κατάλαβα ότι ήταν έγκυος ήταν αργά για να το ρίξει. Δεν μου έλεγε και τον πατέρα του παιδιού. Εγώ έμεινα χήρα στα 37 και μεγάλωσα πέντε παιδιά δουλεύοντας μέρα – νύχτα, δεν ήθελα τα υπόλοιπα να πάρουν τον κακό δρόμο της Κωστούλας και να ξεφτιλιστούν. Ζητώ συγνώμη από το Θεό και τα παιδιά μου…».

Παρά την πρόταση του εισαγγελέα να της επιβληθεί 20ετής κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και επιπλέον κάθειρξη 10 ετών για την βίαιη διακοπή της κύησης, το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη.

Με οριακή πλειοψηφία 4-3, την καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μάλιστα, έδωσε και ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση που έκανε και την άφησε ελεύθερη έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Με πληροφορίες από του patrisnews.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 34 φωτιές σε ένα 24ωρο

Ελλάδα / Φωτιές σήμερα: 34 εστίες - Ευχαριστεί πιλότους και πυροσβέστες ο Κικίλιας

Ευχαριστώ θερμά τους πιλότους μας και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις δύσκολες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα, γράφει ο υπουργός
NEWSROOM