Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, o πέμπτος μάρτυρας που κατάθεσε κατά της Χρυσής Αυγής, ανέφερε στον ανακριτή φρικιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση της οργάνωσης.

 

Σύμφωνα με την μαρτυρία του η πειθαρχία στην Χρυσή Αυγή ήταν "το παν" αφού στόχος των χρυσαυγιτών ήταν να "μπουν στη Βουλή με τα τανκς".

 

Αυστηρότατες ήταν και οι τιμωρίες για όσους παρέκκλιναν από τις αρχές της οργάνωσης, τις επιθυμίες και διαταγές του αρχηγού και των ηγετικών στελεχών.

 

Συγκεκριμένα ο ΣΚΑΪ, μετέδωσε:

 

"Στόχος της Χρυσή Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη βουλή με τανκς», κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πέμπτος, προστατευόμενος μάρτυράς για τη ΧΑ.

 

Όπως φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας, «τα στελέχη της Χ.Α διδάσκονταν πολεμικές τέχνες» και δέχονταν «εκπαιδεύσεις με όπλα, αλλά κυρίως με μαχαίρια», μέσω «μαζικών σφαγών» αρνιών σε στάνες, «προκειμένου να διδαχθεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα».

 

Ανάμεσα στους εκπαιδευτές βρισκόταν και ο βουλευτής Νίκος Μίχος, «εκδοροσφαγέας στο επάγγελμα».

«Γνωρίζω ότι στελέχη της Χ.Α. εκπαιδεύονταν από το Νίκο Μίχο, νυν βουλευτή Ευβοίας , εκδοροσφαγέα στο επάγγελμα, στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών, για το λόγο δε αυτό πραγματοποιούνται σε μαντριά περιοχών της Αττικής και στη Μαλακάσα και κτλ 'εκπαιδευτικές' μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες προκειμένου να διδαχθεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα», φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας.

 

Παράλληλα, φέρεται να στάθηκε στην «ιδεολογική κατήχηση» και την «πλύση εγκεφάλου των νεοσύλλεκτων στελεχών. «Διδάσκονταν αμέσως για την είσοδο τους στον πυρήνα τον ναζιστικό χαιρετισμό. Συνηθισμένο και επιθυμητό από την οργάνωση ήταν αν γίνονται τατουάζ στο ένα χέρι η σβάστικα σε διάφορες παραλλαγές και στο άλλο το σύμβολο των SS», δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

Ερωτηθείς για τη σημασία που έχει η πειθαρχία στη λειτουργία της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε πως αυτό ήταν το «παν», καθώς «κάθε παρέλκυση από τις αρχές της οργάνωσης, τις επιθυμίες και διαταγές του αρχηγού και των ηγετικών στελεχών , επέφερε αυτόματα σκληρότατη τιμωρία, άγριους ξυλοδαρμούς και δημόσιους εξευτελισμούς».

 

Σε ερώτηση αν ήταν ποτέ παρών σε οργανωμένα επεισόδια που προκλήθηκαν από τη ΧΑ, ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε πως υπάρχουν «άπειρα» παραδείγματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τον Μάιο του 2009, στελέχη της ΧΑ, «μεταξύ αυτών νυν βουλευτές» είχαν ανέβει στην οροφή του κτηρίου του κόμματος και έριχναν «αυτοσχέδιες ρουκέτες», με σκάγια, με αποτέλεσμα τον «τραυματισμό πολλών αλλοδαπών».

 

Τέλος, στην κατάθεση του, ο μάρτυρας φέρεται να εμπλέκει σε πολύ μεγάλο βαθμό δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αθηναίων ως πολύ σημαντικό ιστορικό στέλεχος της ΧΑ και πραγματικά «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου."