Εισαγγελική έρευνα για τη μισθοδοσία των μελών ανεξάρτητων αρχών

Εισαγγελική έρευνα για τη μισθοδοσία των μελών ανεξάρτητων αρχών Facebook Twitter
0

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή πόρισμα κλιμακίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο οποίο καταγράφεται σπατάλη χρημάτων σε μισθοδοσία των μελών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση στάθηκε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα", όπου παρουσιάζεται πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διαπιστώνει ότι τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού έπαιρναν υψηλές αποζημιώσεις που παρέμειναν αμείωτες παρά το γεγονός ότι σχετικοί νόμοι επέβαλαν τη μείωσή τους κατά το ήμισυ. Η εισαγγελική έρευνα θα ξεκινήσει με την καταγγελλόμενη Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα επεκταθεί και σε άλλες Αρχές.

Στο πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναφέρεται ότι μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίζονται από το 2007 έως και το 2010 να παρίστανται σε περισσότερες από μία, αμειβόμενες, συνεδριάσεις ημερησίως, με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν τις 150 ετησίως που ορίζει ο νόμος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εντοπίστηκε ημέρα που φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν επτά συνεδριάσεις. Το ποσό της αμοιβής για κάθε συνεδρίαση ήταν 300 ευρώ για τον πρόεδρο και 250 ευρώ για κάθε μέλος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Global Sumud Flotilla: Από τη Σύρο θα αναχωρήσει το καράβι της ελληνικής αποστολής για τη Γάζα

Ελλάδα / Global Sumud Flotilla: Από τη Σύρο θα αναχωρήσει το καράβι της ελληνικής αποστολής για τη Γάζα

«Ξεκινάμε από τη Σύρο γιατί εδώ γεννήθηκε ένα κύμα αντίστασης και αλληλεγγύης που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα», γράφει - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωσή του η συλλογικότητα March to Gaza Greece
LIFO NEWSROOM