Δυστύχημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη κατά του επιθεωρητή και δύο σταθμαρχών

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη κατά του επιθεωρητή και δύο σταθμαρχών Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ποινικές διώξεις κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο ακόμα σταθμαρχών ασκήθηκαν πριν από λίγο για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ ωστόσο έφυγαν νωρίτερα από τη βάρδια εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε κακουργήματα για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Στην κατάθεσή του, που είδε το φως της δημοσιότητας, ο επιθεωρητής επέρριψε ευθύνες στον προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας και τον μηχανοδηγό που είχαν βάρδια την 28η Φεβρουαρίου, οπότε και συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα με 57 νεκρούς.

Μεταξύ άλλων είπε πως «Ο μηχανοδηγός ήταν υποχρεωμένος και όφειλε να εκφωνήσει αυτό που του είπε ο σταθμάρχης» είπε χαρακτηριστικά ο επόπτης σημειώνοντας ότι «Δεν ξέρω αν το έπραξε και εκφώνησε αυτό που του είπε ο σταθμάρχης. Στην περίπτωση που δεν το έπραξε, ο σταθμάρχης έπρεπε να τον ρωτήσει εάν το κατάλαβε και να επακολουθήσει διάλογος για το αν έχει ακούσει την εντολή». 

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM