Δράμα: Ώρες αγωνίας για 18χρονο - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις από πισίνα και επανήλθε στη ζωή

Δράμα: Ώρες αγωνίας για 18χρονο - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις από πισίνα και επανήλθε στη ζωή Facebook Twitter
φωτ.: Pixabay
0

Ένας 18χρονος κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα με νεροτσουλήθρες στην Προσοτσάνη Δράμας, καθώς ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νερό και επανήλθε χάρη σε άμεσες προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Ο νεαρός παρελήφθη, σε κωματώδη κατάσταση αλλά ζωντανός, από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους μεταφέροντάς τον στο νοσοκομείο της Δράμας.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από ανάρτηση της οργάνωσης «Kids Save Lives» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ως «φύλακες άγγελοι» του 18χρονου φαίνεται πως αποδείχθηκαν μία εκπαιδεύτρια-νοσηλεύτρια της οργάνωσης και μία γιατρός που πρόσφεραν στο αγόρι τις πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ.

Τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης μετέφερε μέσω της ανάρτησης η εκπαιδεύτρια του «Kids Save Lives», Μαρία Δρίτσα, αφότου ο 18χρονος βρέθηκε στον βυθό της πισίνας.

«Άμεσα οι ναυαγοσώστες τον έβγαλαν έξω και ξεκίνησα την εκτίμησή του. Ο νεαρός είχε ήδη γίνει μωβ από την υποξία, δεν αντιδρούσε στα ερεθίσματά μου και δυστυχώς δεν ανέπνεε. Άμεσα χορήγησα πέντε εμφυσήσεις διάσωσης στόμα με στόμα και ζήτησα να κληθεί επειγόντως το 166, αναφέροντας πως δεν αναπνέει το θύμα». «Δίπλα μου ήρθε και μια γιατρός συνεχίζοντας ΚΑΡΠΑ και μέσα σε ένα λεπτό ο νεαρός έδειξε σημεία ζωής. Αφού ελέγξαμε πως αναπνέει φυσιολογικά, τον τοποθετήσαμε σε πλάγια θέση ανάνηψης γιατί έβγαζε πολλά υγρά από το στόμα, ενώ έκανε και σπασμούς (πιθανώς από την υποξία ή ήταν ίσως η αιτία του πνιγμού)»,πρόσθεσε. « ...βοηθήσαμε τους επαγγελματίες διασώστες του ΕΚΑΒ να παραλάβουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά ζωντανό τον νεαρό μας και να συνεχίσουν την προσπάθεια διακομίζοντάς τον στο Νοσοκομείο Δράμας», κατέληξε στην ανάρτησή της η εκπαιδεύτρια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM