Διώξεις κατά 800 γιατρών και τεσσάρων στελεχών της Bayer Hellas για διαφθορά

Διώξεις κατά 800 γιατρών και τεσσάρων στελεχών της Bayer Hellas για διαφθορά Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
4

Διώξεις κατά 800 γιατρών για διαφθορά θα ασκήσει η δικαιοσύνη μετά την  έρευνα εις βάθος που έγινε από τους εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Ιωάννη Σέβη.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος τεσσάρων εκπροσώπων της «Μπάγιερ Ελλάς» για ενεργητική δωροδοκία από κοινού με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου  ενώ για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα διώκονται ένας ακόμα υπάλληλος της ίδιας εταιρίας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι δύο άλλων ελληνικών εταιριών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας,  οι δωροδοκίες έγιναν το διάστημα 2005 - 2008 και ως δράστες εμφανίζονται τα στελέχη της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Bayer Hellas που  υποκινούσαν τους γιατρούς να συνταγογραφούν τα φαρμακευτικά σκευάσματα της εταιρείας. Αυτό συνέβαινε και σε περιπτώσεις που θα μπορούσαν να επιλεγούν άλλα σκευάσματα καλύτερης απόδοσης.

Σύμφωνα με το tovima.gr, το ποσό των δωροδοκιών ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ και οι διώξεις είναι σε βαθμό κακουργήματος. Αφορούν τα εγκλήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας κατ εξακολούθηση σε ενεργητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση. 

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ