Δήμαρχος Ραφήνας: H Πυροσβεστική δεν αξιολόγησε σωστά την πυρκαγιά στο Μάτι

Δήμαρχος Ραφήνας: H Πυροσβεστική δεν αξιολόγησε σωστά την πυρκαγιά στο Μάτι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να αποκαλυφθούν οι παραλείψεις και να αποδοθούν οι ευθύνες που τυχόν υπάρχουν, είπε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Ο δήμαρχος Ραφήνας είναι ένα από τα 20 άτομα που έλαβαν κλήσεις από τον εισαγγελέα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Ευάγγελος Μπουρνούς μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι η δικαιοσύνη πράττει σωστά και σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει την επιχειρησιακή ευθύνη, η οποία είναι αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής.

Μάλιστα ανέφερε ότι ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής δεν αξιολόγησε σωστά με αποτέλεσμα να μην δοθεί εντολή εκκένωσης από αυτούς που είχαν την ευθύνη και να χαθούν 100 ζωές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας, η αρμόδια για να διατάξει την εκκένωση ήταν μεν η περιφέρεια Αττικής, αλλά είπε πως ποτέ δεν δέχτηκε τη σχετική εισήγηση από αυτούς που είχαν τα ελικόπτερα.

Ο Ευάγγελος Μπουρνούς υπογράμμισε ότι ο ίδιος κυκλοφορεί ανάμεσα στους πολίτες, ενώ άλλοι κυκλοφορούν με συνοδείες. «Οι απόλυτα υπεύθυνοι δεν εμφανίστηκαν. Αυτοί που είχαν την επιχειρησιακή δυνατότητα είτε δεν εμφανίστηκαν ποτέ, είτε εμφανίστηκαν σαν κλέφτες», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ραφήνας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ