Διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας για τη λήξη της καραντίνας - Μετά την ανάρτηση Τσίπρα

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας για τη λήξη της καραντίνας - Μετά την ανάρτηση Τσίπρα Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Διευκρινίσεις σχετικά με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τη λήξη της καραντίνας, δίνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Instagram.

Συγκεκριμένα το υπουργείο επισημαίνει ότι: «Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής».

Σημειώνει, επίσης, ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης, και καταλήγει τονίζοντας ότι «Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ποστάροντας μια φωτογραφία με θετικό τεστ για τον κορωνοϊό, έγραψε στη λεζάντα πως «ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη Βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως «εγώ δε θα το κάνω αυτό» αλλά σημειώνει ότι «πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ