Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το αγοράκι που χτύπησε παίζοντας με τον πατέρα του

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το αγοράκι που χτύπησε παίζοντας με τον πατέρα του Facebook Twitter
0

Σταθερή κλινική εικόνα παρουσιάζει το αγοράκι, ηλικίας 3,5 ετών, που μεταφέρθηκε χτες το βράδυ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από τα Τρίκαλα με μέτρια προς σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, έπειτα από αναφερόμενη πτώση από τους ώμους του πατέρα του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ιπποκρατείου», το παιδί παραμένει πάντως διασωληνωμένο σε καταστολή, με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Το αγοράκι διακομίστηκε διασωληνωμένο στη Θεσσαλονίκη από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και σύμφωνα με τον απεικονιστικό έλεγχο που έγινε εκεί (αξονική εγκεφάλου, αξονική ΑΜΣΣ, θώρακος και κοιλίας), αλλά και βάσει της επαναληπτικής αξονικής εγκεφάλου που ακολούθησε με την άφιξή του στο Ιπποκράτειο, η κύρια κάκωση είναι η κρανιοεγκεφαλική με μεγάλο κάταγμα ινιακά και συνοδό κεφαλαιμάτωμα, χωρίς όμως σοβαρή ενδοκράνια παθολογία εμφανή έως τώρα.

Ο υπόλοιπος έλεγχος δεν απέδειξε άλλες κακώσεις, πλην μικρής πνευμονικής θλάσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΤΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ελλάδα / Κυκλοφοριακό: Drones και αυστηρότερη αστυνόμευση στους δρόμους της Αττικής - Το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά

«Ετοιμάζουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας στην κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής», λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
THE LIFO TEAM