Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της Αττικής αυτή την ώρα λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται στην Βαρυμπόμπη.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, προβλήματα υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση στην Νέα Ιωνία, το Μαρούσι και τα Βριλήσσια ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για διακοπές ρεύματος σε Ψυχικό, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία και Παλαιό Φάληρο.

 

Πλέον οι περιοχές τροφοδοτούνται από εναλλακτικές γραμμές αλλά ενδέχεται να υπάρξουν μερικές διακοπές ηλεκτροδότησης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να σημειωθούν διακοπές ρεύματος και σε γειτονικούς δήμους.

 

Διευκρινίζεται δε, ότι τμήματα σε Ίλιον, Περιστέρι και Πετρούπολη είναι εκτός ηλεκτροδότησης λόγω βλάβης και όχι λόγω της φωτιάς, ενώ εκτιμάται πως σύντομα το πρόβλημα θα αποκατασταθεί.

 

Οι διακοπές προκλήθηκαν λόγω βλαβών στη χαμηλή τάση και δεν έχουν δεν έχουν εκτεταμένο χαρακτήρα.

 

Υπενθυμίζεται δε, ότι νωρίτερα σήμερα ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο.