Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο νησί της Ρόδου και η πυρκαγιά που νωρίτερα είχε εκδηλωθεί στην Κω, βρίσκεται υπό έλεγχο ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

 

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρει ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ, δόθηκε βάρος στην αυριανή κατάταξη της Ρόδου στην κατηγορία 5 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

 

Νωρίτερα ανακοινώθηκε η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε δασικές περιοχές για αύριο, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 ώρα το πρωί της Πέμπτης για τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου( Ρόδο, Σύμη, Χάλκη, Τήλο και Καστελλόριζο).

 

Η απόφαση ελήφθη επειδή τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου τίθενται στο επίπεδο επικινδυνότητας 5, στο υψηλότερο επίπεδο για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

 

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην Κω, ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε ότι η φωτιά έχει περιοριστεί σε μια χαράδρα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα το μέτωπο θα σβήσει το πρωί, με την βοήθεια του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που βρίσκεται στο νησί.

 

Στην περιοχή της φωτιάς θα παραμείνουν όλο το βράδυ πυροσβέστες, εθελοντές και υπάλληλοι του δήμου για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπύρωση.