«Δεν είχα συνεργούς» είπε στη συμπληρωματική απολογία ο ψευτογιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο 12 ασθενών

«Δεν είχα συνεργούς» είπε στη συμπληρωματική απολογία ο ψευτογιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο 12 ασθενών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο 47χρονος ψευτογιατρός αρνήθηκε την εμπλοκή άλλων προσώπων στη δράση του, στη συμπληρωματική απολογία που έδωσε την Πέμπτη στον 1ο Τακτικό Ανακριτή.

Ο προσωρινά κρατούμενος, που εμφανιζόταν στα θύματά του ως διακεκριμένος ογκολόγος, κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία για 12 περιπτώσεις θανάτων ασθενών με βαριά νοσήματα αλλά και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που του αποδίδονται πλέον, με βάση νέα επιβαρυντικά στοιχεία που έχει συλλέξει σε βάρος του ο ανακριτής.

Ο 47χρονος αρνήθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα άτομα, λέγοντας ότι παραπλάνησε τους συγκατηγορούμενούς του οι οποίου- είπε- είναι αθώοι.

«Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοι μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ο οποίος έχει καταστήσει κατηγορούμενα 16 πρόσωπα, γιατρούς, νοσηλευτές, πρώην υπουργό με ιατρική ιδιότητα αλλά και μία μοναχή.

Ο 47χρονος δέχθηκε ότι εμφανιζόταν ως διαπρεπής γιατρός, αλλά αρνήθηκε πως ευθύνεται για τους θανάτους βαριά νοσούντων ασθενών, τους οποίους- κατά την κατηγορία- έπειθε να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους, παρέχοντας τους δικά του σκευάσματα από βότανα και έλαια.

«Παρίστανα τον γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για τον θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν», φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ