ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Δέκα καταγγελίες για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ- Οι καταθέσεις των γυναικών

Δέκα καταγγελίες για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ- Οι καταθέσεις των θυμάτων Facebook Twitter
0

Περισσότερες από δέκα καταγγελίες για κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών έχουν γίνει σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Εκτός από την υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε το 2019 σε 12 χρόνια κάθειρξη για κατ’ εξακολούθηση τέλεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος μιας ανήλικης από το 2011 έως το 2013- όταν το κορίτσι ήταν από 6 έως 8 ετών- στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες προέκυψαν πάνω από δέκα καταγγελίες για παρόμοιες πράξεις. 

Η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ξεκίνησε έπειτα από την προσφυγή πέντε γυναικών στη δικαιοσύνη, οι οποίες καταγγέλλουν τον ντράμερ για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικες, κάτω των 12 ετών. 

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, προστέθηκαν μαρτυρίες άλλων πέντε γυναικών. Κάποιες από αυτές αναφέρουν ως χρόνο τέλεσης των καταγγελλόμενων πράξεων την περίοδο 2018-2019, δηλαδή όταν ήδη ήταν κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την πρώτη υπόθεση που έγινε γνωστή. 

Υπενθυμίζεται ότι για την πρώτη υπόθεση, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής και ο μουσικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό έχει οριστεί για τις 11 Απριλίου. 

Οι πέντε από τις καταγγέλλουσες έχουν ήδη καταθέσει μήνυση, ενώ οι υπόλοιπες περιπτώσεις προκύπτουν από καταθέσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας. 

Από τις καταγγελίες, επισημαίνει ο συνήγορος των γυναικών που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, φαίνεται να προκύπτει ότι ο μουσικός, αν και ήδη υπόλογος «εξακολουθούσε απτόητος έναν τρόπο ζωής που σχετιζόταν άμεσα με τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, όπου βρισκόταν και όποτε μπορούσε».

 

Ο δικηγόρος χαρακτήρισε εντυπωσιακό το γεγονός ορισμένες άγνωστες στις μηνύτριες γυναίκες προσήλθαν αυτοβούλως στη διεξαγόμενη προκαταρκτική εξέταση, «ενώ ακόμη περισσότερες κινούνται επιπλέον και με νέες μηνύσεις εις βάρος του και για άλλα επεισόδια εξακολουθητικής σεξουαλικής κακοποίησης, ορισμένα από τα οποία συμπεριλαμβάνουν και άσκηση βίας».

 

Οι καταθέσεις 

Μία από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών η ίδια, ο καταγγελλόμενος και άλλα κοριτσάκια «παίζαμε μέσα στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτή ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο “για το κατούρημα στη θάλασσα”, βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο». 

«Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω τον λόγο, καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω», συμπλήρωσε. 

Την επόμενη χρονιά, συνέχισε, ο καταγγελλόμενος βρισκόταν πάλι εκεί. «Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν να “παίζει” μαζί τους. Αυτό που μου έκανε ο μηνυόμενος με τάραξε», ανέφερε ακόμη και επεσήμανε ότι κατέθεσε ώστε «να μην πέσει άλλο κορίτσι θύμα του», έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση «ότι αυτό που υπέστην από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σοβαρό αδίκημα». 

Άλλη καταγγέλλουσα ανέφερε ότι η οικογένεια γνώριζε χρόνια τον μηνυόμενο, καθώς ήταν γείτονας. «Όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα δύο φορές σε παιδοψυχολόγο για να με βοηθήσει. Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δε με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγα να μην περνάω ούτε απέξω. Εκείνο το καλοκαίρι φιλοξενούσα και την (…) η οποία έμενε τότε στο εξωτερικό και ερχόταν και έμενε μαζί μας κάθε καλοκαίρι», ανέφερε. 

«Μας πρότεινε να παίξουμε στον υπολογιστή το ηλεκτρονικό παιχνίδι, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο χαρακτήρας (..,..) πολύ δημοφιλής στα κορίτσια της ηλικίας μου. (…) Τα κορίτσια κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή και αυτός βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του, ανάμεσα στα πόδια μου. Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη την στιγμή αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο», κατέθεσε ακόμη η καταγγέλλουσα. 


 

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος

Ελλάδα / 50 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 - Το χρονικό της τραγωδίας

Οι απόπειρες κατά του Μακαρίου και το πραξικόπημα του Σαμψών - Η προετοιμασία της Τουρκίας, οι αφορμές και ο πρώτος Αττίλας - Η αντίδραση της Χούντας - Οι συνομιλίες στη Γενεύη και η δεύτερη εισβολή
LIFO NEWSROOM