ΔΕΗ: Ένας στους δύο οικονομικά αδύναμους δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το κοινωνικό τιμολόγιο

ΔΕΗ: Ένας στους δύο οικονομικά αδύναμους δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το κοινωνικό τιμολόγιο Facebook Twitter
0

Στοιχεία-σοκ που προέρχονται από τη ΔΕΗ δείχνουν πως υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με αυτά, ένας στους δύο καταναλωτές που απολαμβάνουν το κοινωνικό τιμολόγιο, αδυνατούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, έστω και αν σε αυτό οι χρεώσεις είναι έως και 70% χαμηλότερες.


Το Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ το απολαμβάνουν, άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία ή ασθενείς που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Συνολικά το κοινωνικό τιμολόγιο σήμερα απολαμβάνουν περίπου 700 χιλιάδες καταναλωτές. Με βάση τα στοιχεία της διεύθυνσης εμπορίας της ΔΕΗ, περίπου οι μισοί εξ αυτών, περίπου 340 χιλιάδες δικαιούχοι του ΚΟΤ εμφανίζουν υπερήμερους λογαριασμούς απέναντι στη ΔΕΗ.

Μόνο από δικαιούχους του Κοινωνικού τιμολογίου, οι οφειλές προς τη ΔΕΗ φτάνουν τα 350 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 110 εκατ. ευρώ έχουν διακανονιστεί και τα υπόλοιπα 240 παραμένουν εκτός διακανονισμού.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αθώοι υπάλληλοι κλαμπ που επέτρεψαν την είσοδο σε ανήλικους - Επέδειξαν πλαστές ταυτότητες

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αθώοι υπάλληλοι κλαμπ που επέτρεψαν την είσοδο σε ανήλικους - Επέδειξαν πλαστές ταυτότητες

Όπως αποδείχθηκε, τα παιδιά είχαν παραποιήσει τις ταυτότητές τους για να τους επιτραπεί η είσοδος στο κέντρο - Ο ένας από τους τρεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω μέθης
LIFO NEWSROOM