Βραβεύεται ο 93χρονος που δώρισε 600.000 $ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Βραβεύεται ο 93χρονος που δώρισε 600.000 $ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Facebook Twitter
0

O 93χρονος «κυρ Θανάσης», ο μετανάστης στις ΗΠΑ από τη Λέσβο, που δώρισε 600.000 δολάρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη Κεντρική Βιβλιοθήκη του ιδρύματος στη Μυτιλήνη, θα τιμηθεί από τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη.

Η εκδήλωση βράβευσης του Θανάση Παλαιολόγου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 11 το πρωί στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Όπως και επίσημα είχε κάνει γνωστό με ανακοίνωση της προς τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας του ιδρύματος, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ ΜΠΕ, η δωρεά είναι ύψους 600.000 δολαρίων ΗΠΑ και αφορά τις ανάγκες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στη Μυτιλήνη, «με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών και φοιτητριών».

Βραβεύεται ο 93χρονος που δώρισε 600.000 $ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Facebook Twitter
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης - EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Με την πράξη του αυτή ο κ. Παλαιολόγου αποδεικνύει ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς την κοινότητα δεν έχουν χαθεί στη δίνη της σύγχρονης επιδίωξης της πρόσκαιρης φήμης και των εγωκεντρικών επιδιώξεων. Παράλληλα, με το παράδειγμά του αναδεικνύεται ως σύμβολο της αγάπης και της ενεργής υποστήριξης των νησιωτών του Αιγαίου στο Πανεπιστήμιό τους, μια αγάπη και μια υποστήριξη που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βιώνει καθημερινά, ακόμα και όταν δεν απολαμβάνει επαρκούς στήριξης από τους πολιτειακούς φορείς, όπως συμβαίνει ενίοτε» είχε σημειώσει με τη δήλωση της η κ. Βιτζιλάκη.

Ο «κυρ Θανάσης», ήταν επί πολλά χρόνια μετανάστης στην Αμερική όπου και συγκέντρωσε εργαζόμενος μεγάλα χρηματικά ποσά. Έχοντας επιστρέψει στη Μυτιλήνη όπου και ζει, ήδη στήριξε τη δημόσια βιβλιοθήκη Μυτιλήνης χρηματοδοτώντας τη μελέτη επισκευής του κτιρίου όπου στεγάζεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ