«Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη»- Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής για το δυστύχημα στα Τέμπη

Δυστύχημα Τέμπη Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες, στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, η Πυροσβεστική τιμά τη μνήμη των θυμάτων με μια συγκινητική ανάρτηση. 

Στους λογαριασμούς του σώματος στα social media αναρτήθηκε μια φωτογραφία με τρεις εκ των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη, η οποία συνοδευόταν με μια ολιγόλογη αλλά συγκλονιστική λεζάντα. 

«Μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής. Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη. Δυνατοί μπροστά στο καθήκον. Συνεχίζουμε…», ανέφερε η ανάρτηση της Πυροσβεστικής για την τραγωδία στα Τέμπη.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής 

Δυστύχημα στα Τέμπη: 57 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, 56 έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι 

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των θυμάτων νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ανέρχεται σε 57, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι στιγμής, 56 άνθρωποι έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι. 

Έως τώρα έχει γίνει η ταυτοποίηση 24 σορών που έχουν ανασυρθεί από το σημείο της σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Στις 20 περιπτώσεις η διαδικασία έγινε με DNA, σε δύο με τα δακτυλικά αποτυπώματα και σε άλλες δύο με συνδυασμό των δύο μεθόδων. 

«Έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από σορούς, 52 από συγγενείς και 26 από ανθρώπινα μέλη. Κατά κανόνα η διαδικασία διαρκεί πολλές ημέρες. Γίνονται προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, στη νεότερη ενημέρωση για το δυστύχημα στα Τέμπη. 

Όταν γίνεται η ταυτοποίηση, οι συγγενείς ενημερώνονται από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης και από ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. «Έχουν ενημερωθεί οι πρώτες τέσσερις οικογένειες», συμπλήρωσε. 

Στο μεταξύ, 48 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά τον τραυματισμό τους στο δυστύχημα στα Τέμπη, από τους οποίους οι έξι βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM