Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: «Η μητέρα είχε προσπαθήσει να πουλήσει μωρό» – Τα σημάδια στο σώμα

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: «Η μητέρα είχε προσπαθήσει να πουλήσει μωρό» – Τα σημάδια στο σώμα Facebook Twitter
0

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως για την υπόθεση βιασμού ενός 8χρονου κοριτσιού, που παρακολουθείται από κοινωνική λειτουργό και παιδοψυχολόγους στη Ρόδο, χωρίς να επιτρέπεται πλέον οποιαδήποτε επικοινωνία με συγγενείς του. 

Το κορίτσι φέρει εκδορές στο σώμα του, χωρίς να μπορεί ο ιατροδικαστής να προσδιορίσει πως προέκυψαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Η μητέρα του παιδιού φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά προβλήματα και ήταν οι ηλικιωμένοι παππούδες που είχαν αναλάβει την ανατροφή της 8χρονης και των δύο μικρότερων αδελφών της. Το παιδί, επίσης με νοητική υστέρηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φοιτά σε ειδικό σχολείο στη Ρόδο, ενώ οι γονείς της 8χρονης βρίσκονται σε διάσταση. Ο πατέρας λείπει καθώς εργάζεται ως ναυτικός.

Τον περασμένο Απρίλιο η μητέρα έφερε στον κόσμο ένα μωρό με σύντροφο της το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού καναλιού, επιχείρησαν να πουλήσουν αλλά η συναλλαγή τελικά απετράπη. Μόλις οι αρχές πληροφορήθηκαν την υπόθεση, οι κοινωνικές υπηρεσίες του νησιού ξεκίνησαν να παρακολουθούν την οικογένεια.

Πριν λίγες ημέρες η θεία της μικρής επισκέφθηκε τα τρία παιδιά, παρατήρησε τα σημάδια στο σώμα του κοριτσιού και τράβηξε φωτογραφίες. 

Προχθές έφτασε στην εισαγγελία της Ρόδου ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε πως η θεία της 8χρονης, είχε υλικό που αποδείκνυε κακοποίηση του παιδιού. Με εισαγγελική διάταξη έγινε αφαίρεση κηδεμονίας της 8χρονης και παράλληλα απαγορεύθηκε σε όλα τα μέλη της οικογένειας να έρθουν σε επαφή ή επικοινωνία με τη μικρή.

Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται πως στο σώμα και τα ευαίσθητα σημεία του κορμιού υπάρχουν δηλωτικά στοιχεία κακοποίησης όπως εκδορές, χωρίς να μπορεί ο ιατροδικαστής να προσδιορίσει πως προέκυψαν. Λόγος για βιασμό γίνεται μόνο από τον εισαγγελέα. Από προχθές το απόγευμα, η 8χρονη φιλοξενείται σε κοινωνική δομή της Ρόδου και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους.

Στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου η 8χρονη πήγε για εξετάσεις που επιβάλλονται να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα και έγινε ιατροδικαστική εξέταση. Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρόδου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Λύτρας: «Δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος» λέει ο συνήγορός του

Ελλάδα / Απόστολος Λύτρας: «Δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος» λέει ο συνήγορός του

«Μπορεί να εστάλη μήνυμα από κάποιον συνεργάτη του γραφείου του ότι «κυρία Σοφία ερχόμαστε να πάρουμε κάποια πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά για το δημοσίευμα περί απειλητικού μηνύματος που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου
NEWSROOM