Βασιλακόπουλος: Μετά από πόσους μήνες μπορούν να κάνουν εμβόλιο όσοι έχουν νοσήσει

Βασιλακόπουλος: Μετά από πόσους μήνες μπορούν να κάνουν εμβόλιο όσοι έχουν νοσήσει Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενημέρωσε σχετικά με το πότε πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όσοι έχουν νοσήσει.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως η προστασία έχει τρίμηνη διάρκεια και κάλεσε τον κόσμο να κάνει την λεγόμενη αναμνηστική δόση.

«Τώρα έχουμε ένα εμβόλιο που έχει την πληροφορία για να φτιάξει μια πρωτεΐνη, όπως ακριβώς είναι η πρωτεΐνη της Όμικρον 5 που κυκλοφορεί τώρα στη χώρα μας» είπε για τα νέα εμβόλια.

 

Αναφερόμενος στις νεότερες μεταλλάξεις, επεσήμανε πως τα επικαιροποιημένα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά και εναντίον αυτών, όπως δείχνουν τα πρώτα εργαστηριακά δεδομένα.

 «Το εμβόλιο φτιάχτηκε για να μας προστατεύει πρωτίστως από τη βαριά νόσο και το θάνατο δευτερευόντως. Η προστασία που είχε έναντι και του αρχικού ιού ήταν γύρω στο 65%, όμως παρέχει μεγάλη προστασία 95% από το να εμφανίσουμε κάποιο κλινικό σύμπτωμα, βήχα, δύσπνοια , πυρετό ή οτιδήποτε. Περίπου το ίδιο αναμένεται να είναι και το επικαιροποιημένο. Για να σας πούμε τα ακριβή ποσοστά πρέπει να ολοκληρωθεί η κλινική μελέτη που τρέχει» είπε.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν μόνο επικαιροποιημένα εμβόλια προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος άλλο καινούργιο εμβόλιο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Ελλάδα / Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού
NEWSROOM