ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Βάσεις 2022: Στο τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο δεν πέρασε κανένας φοιτητής

Βάσεις 2022: Στη Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο δεν πέτυχε κανένας φοιτητής Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μπορεί φέτος να αυξήθηκε το ποσοστό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2022, ωστόσο δεν θα δουν όλες οι σχολές νέους φοιτητές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης αναφέρθηκε στις κενές θέσεις λέγοντας πως «για πρώτη φορά στα κεντρικά πανεπιστήμια έχουμε σημαντικό αριθμό κενών θέσεων».

Όπως εξήγησε, «αυτό συνέβη γιατί τα κεντρικά πανεπιστήμια επέλεξαν τον υψηλότερο δυνατό συντελεστή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, προσπαθώντας να μειώσουν τον αριθμό φοιτητών που δέχονται».

Αποκάλυψε δε, και το τμήμα που δεν έχει κανέναν εισακτέο.

«Υπάρχει και ένα τμήμα που δεν πέτυχε κανένας φοιτητής. Πρόκειται για τη νοσηλευτική στο Διδυμότειχο, που ανέβασε την ελάχιστη βάση εισαγωγής με αποτέλεσμα να μην πετύχει κανείς, όπως είχε γίνει αντίστοιχα πέρυσι με την Αρχιτεκτονική Ξάνθης» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα, στην κορυφή των σχολών με τις υψηλότερες βάσεις για το 2022 βρίσκεται η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αθήνας με 19.285 μόρια ενώ ακολουθεί η Ιατρική Αθηνών με 18.800 μόρια αντίστοιχα. 

Η πρώτη 20άδα κλείνει με την Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πάτρας που συγκεντρώνει 18.010 μόρια και το Οικονομικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης με 17.990 αντίστοιχα.

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ