Βάσεις 2022: Στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ εισάγεται ο Ιρανός που αρίστευσε στις πανελλαδικές

Βάσεις 2022: Στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ εισάγεται ο Ιρανός που αρίστευσε στις πανελλαδικές Facebook Twitter
0

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, την πρώτη του επιλογή, εισάγεται ο  Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, ο Ιρανός πρόσφυγας που αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Στις αρχές Ιουλίου, κατά την επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό πως πρόθεσή του ήταν να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος- Μηχανικός σε ελληνικό πανεπιστήμιο και να παραμείνει στην Ελλάδα.

Παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν ο Κουρός πέρασε στη Λέσβο με την οικογένεια του από την απέναντι Τουρκική ακτή τον Αύγουστο του 2019. Και σε τρία χρόνια πέτυχε σχεδόν το ακατόρθωτο. Έμαθε Ελληνικά και με 18,25 ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η περίπτωση του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων. Τον κάλεσε και συναντήθηκε μαζί του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν καλεσμένος στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία και συναντήθηκε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM