Ο 30χρονος ρουμάνος ορειβάτης, ο οποίος εγκλωβίστηκε στον Όλυμπο εν μέσω κακοκαιρίας και διασώθηκε έπειτα από τέσσερις ημέρες προσπαθειών, βγήκε σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο της Λάρισας.

 

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, αμέσως μόλις πήρε το εξιτήριο, πήγε στις εγκαταστάσεις της 8ης ΕΜΑΚ και μίλησε με τους ανθρώπους που τον διέσωσαν, σε κλίμα συγκίνησης.

 

Ο Βλαντ είχε εγκλωβιστεί σε ορθοπλαγιά του Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μέχρι και την Τρίτη. Τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ συνάντησαν πολλά εμπόδια στο έργο της διάσωσης, λόγω τις κακοκαιρίας, των χαμηλών θερμοκρασιών και του δύσβατου της περιοχής.

 

Ο ορειβάτης δήλωσε πως «οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Κρύωνα πάρα πολύ και φοβήθηκα όταν είδα λίγες ώρες πριν τη διάσωσή μου, ότι ότι τελείωνε η μπαταρία του κινητού μου».

 

Αυτός είναι ο ορειβάτης που εγκλωβίστηκε στον Όλυμπο εν μέσω κακοκαιρίας
Φωτογραφία: onlarissa.gr

 

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε χαράδρα, σε βάθος 200 μέτρων, μέσω των φωτογραφιών και των συντεταγμένων που τους έστελνε από το κινητό.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συγκινημένος εμφανίστηκε και ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ, επιπυραγός Λάμπρος Κίτσιος, ο οποίος χαρακτήρισε τη διάσωση του Βλαντ ως μία από τις πιο δύσκολες που έγιναν στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε πως τη στιγμή της διάσωσης, όταν οι δύο πυροσβέστες προσέγγισαν τον 30χρονο, όλοι μαζί άρχισαν να κλαίνε από συγκίνηση.

 

Αυτός είναι ο ορειβάτης που εγκλωβίστηκε στον Όλυμπο εν μέσω κακοκαιρίας
Φωτογραφία: onlarissa.gr

 

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ δώρισαν στον Βλαντ ένα καπέλο στο οποίο αναγράφονται οι ημερομηνίες που χάθηκε στον Όλυμπο και που διασώθηκε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr