Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Δικαστική αντιπρόσωπος άνοιξε την κάλπη σε εκλογικό τμήμα

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ένταση σε εκλογικό τμήμα- Δικαστική αντιπρόσωπος άνοιξε την κάλπη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ένταση σημειώθηκε σε εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, περίπου στις 8 το πρωί, λίγο μετά την έναρξη των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, μία δικαστική αντιπρόσωπος άνοιξε την κάλπη στο 311ο εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση με εκλογικό αντιπρόσωπο.

Ειδικότερα, η δικαστική αντιπρόσωπος άνοιξε την κάλπη, επικαλούμενη ότι δεν είχε κλείσει καλά, ενώ είχαν ήδη ψηφίσει εννιά πολίτες. Αυτή η κίνηση όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση εκλογικού αντιπροσώπου, ο οποίος και κάλεσε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο αποχώρησαν στη συνέχεια καθώς δήλωσαν αναρμόδιοι για το συμβάν ενώ η δικαστική αντιπρόσωπος, με αφορμή την αντίδραση του εκλογικού αντιπροσώπου, ζήτησε να προσκομίσει τον διορισμό του προκειμένου να καταγράψει το περιστατικό στο σχετικό βιβλίο. Ακολούθησε νέα ένταση μεταξύ τους.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη διαδικασία, ο εκλογικός αντιπρόσωπος πρέπει να υποβάλει ένσταση στην Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τη δικαστική αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Χωρίς προβλήματα η διαδικασία σε Ηράκλειο, Λασίθι

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια Εσωτερικών Λειτουργιών της περιφέρειας Κρήτης και υπεύθυνη των εκλογών, Μαρία Ραπτάκη, η εκλογική διαδικασία σε Ηράκλειο και Λασίθι διεξάγεται ομαλά χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με την ίδια, η προσέλευση των ψηφοφόρων από την έναρξη κιόλας της διαδικασίας, είναι ικανοποιητική, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα.

Από τις ελάχιστες περιπτώσεις μικροπροβλημάτων που καταγράφηκαν ήταν η λειτουργία ενός τάμπλετ σε εκλογικό τμήμα, που όμως αποκαταστάθηκε. Στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, στα 616 εκλογικά τμήματα οι ψηφοφόροι είναι 258.567, ενώ στο Λασίθι στα 181 εκλογικά τμήματα, οι ψηφοφόροι είναι 68.075.

Με πληροφορίες από cretalive, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ