Ομόφωνα αθώες η πρώην γγ Δημόσιας Υγείας και η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση ανάθεσης διοργάνωσης ιατρικού συνεδρίου το 2014 σε εταιρία της δεύτερης.

 

Το Ε' Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ομόφωνα αθώες την πρώην γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου και την επιχειρηματία Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγο του επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν σε υπόθεση ανάθεσης διοργάνωσης του συνεδρίου eHealth Forum 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην εταιρία της δεύτερης κατηγορουμένης.

 

 

Η δίωξη σε βάρος των δύο γυναικών ασκήθηκε το 2019 μετά από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η εταιρία διοργάνωσης συνεδρίων με επικεφαλής την κ. Νικολοπούλου Mindwork Business Solutions ανέλαβε με απευθείας ανάθεση την διοργάνωση του eHealth Forum, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

 

Οι κατηγορίες αφορούσαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για την κ. Παπανικολάου και αυτό της ηθικής αυτουργίας σε βάρος της Λίνας Νικολοπούλου.

 

Αθωωτική ήταν και η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση, ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισης εξετάστηκε μεταξύ άλλων και ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας κατά την περίοδο της υπό κρίση ανάθεσης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ