Ασθενής της ΜΕΘ εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας: «Για πάνω από 1 ώρα»

Ασθενής της ΜΕΘ εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας: «Για περισσότερο από 1 ώρα» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ασθενής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εγκλωβίστηκε για περισσότερο από μία ώρα στο ασανσέρ και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του.

Μάλιστα, σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» λίγο νωρίτερα εγκλωβίστηκε σε άλλο ασανσέρ ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Βλαχάκης, ο οποίος κάλεσε την αρμόδια εταιρεία για τη συντήρηση του ανελκυστήρα να δώσει εξηγήσεις.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε καθημερινά φαινόμενα εγκλωβισμού και να χαλάνε τα ασανσέρ, ενώ καταβάλλουμε σημαντικά ποσά για τη συντήρησή τους. Όπως δεν είναι δυνατόν να καλούμε την εταιρεία και στο τέλος να έρχεται η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό. Υπάρχουν συμβάσεις και πρέπει να τηρούνται...» δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθερία» με αφορμή τα δύο περιστατικά ο κ. Βλαχάκης. Παράλληλα, σημείωσε πως κλήθηκε ήδη η τεχνική εταιρεία, κλιμάκιο της οποίας αναμένεται στη Λάρισα για να δώσει εξηγήσεις για τα προβλήματα των ανελκυστήρων και να συντάξει έκθεση για την κατάσταση και τις προτεινόμενες λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Βλαχάκης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου να ανασύρουν τη σύμβαση συντήρησης και να την ελέγξουν εξονυχιστικά, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά λάθη και παραλείψεις στις εργασίες συντήρησης των ανελκυστήρων.

ΕΙΝΚΥ Λάρισας: Έγκλημα η εγκατάλειψη του ΕΣΥ των υποδομών του και των ανθρώπων του

«Έγκλημα κατ’ εξακολούθηση του Υπουργείου Υγείας, της 5ης ΥΠε και της Διοίκησης του ΓΝ Λαρίσης και αποτελεί η εγκατάλειψη του ΕΣΥ των υποδομών του και των ανθρώπων του, με μεσοπρόθεσμο στόχο την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης μέσω της υποβάθμισης των υπαρχουσών δομών, της στελέχωσης και της ποιότητας των υπηρεσιών» κατήγγειλε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κ.Υ. Λάρισας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «… οι πεπαλαιωμένοι, ''εξουθενωμένοι'' και ''ταλαιπωρημένοι'' ανελκυστήρες του ΓΝΛ ούτε αστειεύονται, ούτε συμπράττουν σε πολιτικές σκοπιμότητες αλλά  αναδεικνύουν με τον πιο σαφή και επικίνδυνο τρόπο, ότι η εγκατάλειψη των υποδομών και της εξασφάλισης της ασφαλούς λειτουργικότητας ενός δημόσιου κτιρίου δεν είναι αστείο, αλλά ενέχει κινδύνους ζωής για το προσωπικό και τους αρρώστους. Είναι πρόσφατες οι μνήμες από την πτώση της κλωβού ανελκυστήρος στο ΓΝΛ, πάλι κατά την μεταφορά αρρώστου της ΜΕΘ με τραυματισμό συναδέλφων, οι επανειλημμένοι εγκλεισμοί, η ταλαιπωρία εξουθενωμένων καρκινοπαθών και νεφροπαθών να «αναρριχηθούν» στον 4ο όροφο για θεραπεία και οι τραγελαφικές καταστάσεις της μετακίνησης αναξιοπαθούντων αρρώστων των παθολογικών κλινικών ή ακόμα και η μεταφορά σωρών…  Επειδή ελέω χρηματοδότησης ενός κακού μύρια έπονται, ερωτάται η Διοίκηση αν οι λοιπές υποδομές του ΓΝΛ (αποστείρωση, μαγειρεία, πλυντήρια, καθαριότητα, θέρμανση, ψύξη, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις αερίων κτλ) έχουν ελεγχθεί ως προς την αρτιότητα, την ασφαλή λειτουργία και την ασφάλεια της εργασίας. Αν η κατάσταση των ανελκυστήρων είναι το μέτρο, τότε η ανασφάλεια εγκυμονεί και νέους κινδύνους ή και δεινά».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ