Χιόνια ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής είναι πιθανό να φέρει η κακοκαιρία «Λέανδρος» τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. 

 

Η χιονόπτωση αναμένεται τις πρωινές, προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας και «χοντρικά για ένα πεντάωρο-εξάωρο» όπως έγραψε στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πως η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά από την Τρίτη

 

Φίλες και φίλοι! Μόλις κάθισα μετά από μία εξαντλητική μέρα να ρίξω μία ματιά στα καιρικά μελλούμενα και βλέπω ότι τις...

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

 

Τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις στα νότια


Με νεότερη ανάρτησή του, ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει πως «μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός της Δευτέρας, για περιοχές της νότιας ηπειρωτικής χώρας και κυρίως την Πελοπόννησο, από πλευράς πρόσκαιρων μεν αλλά τοπικά ισχυρών χιονοπτώσεων ακόμα και σε πεδινές περιοχές.»


Για την Αττική, τα πρωινά στοιχεία «τη θέλουν να βρίσκεται πολύ οριακά στο αν και κατά πόσο θα επηρεαστεί τελικά, και είναι αρκετά πιο φειδωλά στην πιθανότητα εκδήλωσης αξιόλογων χιονοπτώσεων συγκριτικά με τα χθεσινοβραδινά στοιχεία, με έμφαση στο "οριακά"

 

Μείον 18 βαθμοί Κελσίου

 

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν η ελάχιστη θερμοκρασία έφθασε τους -18,7 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία των -17,8 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης.

 

Οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τις επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες σε Όλυμπο - Άγιο Δημήτριο (-17,2), Νέο Καύκασο Φλώρινας (-16,1), Βαρικό Φλώρινας (-15,8), Βλάστη Κοζάνης (-15,8) και Κοιλάδα Κοζάνης (15,7 βαθμοί).