Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την Τουρκία

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την Τουρκία Facebook Twitter
SOOC
0

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, συμμετείχε σήμερα σε συνάντηση που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Center for Strategic and International Studies», στις ΗΠΑ. 


Κατά τις τοποθετήσεις του ο ΑΓΕΕΘΑ, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.


Αναφορικά με τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, ο ΑΓΕΕΘΑ τόνισε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν την εν λόγω συμπεριφορά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.


Ο κ. Αποστολάκης ανέλυσε την υφιστάμενη εξαιρετική στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, και ανέλυσε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής της σε διάφορους τομείς. Σχετικά με το ΝΑΤΟ, ο ΑΓΕΕΘΑ σημείωσε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις αμυντικές της υποχρεώσεις προς αυτό, τονίζοντας παράλληλα τη στρατηγική σημασία των υποδομών της Σούδας.


Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χάρη Λαλάκο, καθώς και με το προσωπικό των Ελληνικών ΕΔ το οποίο υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Ελληνο - Αμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute-AHI), με επικεφαλής τον πρόεδρο του Νικ Λαριγκάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλιππίδης στο Εφετείο: «Όλα έγιναν συναινετικά – Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι»

Ελλάδα / Φιλιππίδης στο Εφετείο: «Όλα έγιναν συναινετικά – Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι»

Μετωπική επίθεση στις καταγγέλλουσες και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εξαπέλυσε ο ηθοποιός ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου – Παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για σεξουαλικές συνευρέσεις αλλά αρνήθηκε κάθε πράξη βίας ή εξαναγκασμού
LIFO NEWSROOM
ΑΣΕΠ: Πρεμιέρα σήμερα για τον 2ο ηλεκτρονικό γραπτό διαγωνισμό για προσλήψεις στο δημόσιο

Ελλάδα / ΑΣΕΠ: Πρεμιέρα σήμερα για τον 2ο ηλεκτρονικό γραπτό διαγωνισμό για προσλήψεις στο δημόσιο

Συνολικά 47.410 υποψήφιοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, με την πρώτη φάση να διεξάγεται στην Αθήνα από 20 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου, και τη δεύτερη στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 27 Ιουλίου
LIFO NEWSROOM