Το αποτυχημένο «φλερτ» μιας μεσογειακής φάλαινας και η οργισμένη αντίδρασή της: Ένα υπέροχο βίντεο από το Ιόνιο

Το αποτυχημένο «φλερτ» μιας μεσογειακής φάλαινας και η οργισμένη αντίδρασή της: Ένα υπέροχο βίντεο από το Ιόνιο Facebook Twitter
Drone κατέγραψε τις περιπέτειες μιας ομάδας μεσογειακών φυσητήρων στο Ιόνιο - Pelagos Cetacean Research Institute/YouTube
0

Ένα εκπληκτικό βίντεο με φυσητήρες της Μεσογείου έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» που μελετά τα εντυπωσιακά κητώδη τα τελευταία 25 χρόνια, γνωρίζοντας, μάλιστα, τα περισσότερα άτομα του πληθυσμού τους ένα προς ένα, χάρη στη μέθοδο της φωτοταυτοποίησης. 

Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο «οι φυσητηρίνες ζουν μαζί με τα παιδιά τους σε μεγάλες οικογένειες (κοινωνικές ομάδες), που μετακινούνται μαζί. Η πλειονότητά τους ζει κατά μήκος της Ελληνικής Τάφρου (από την Κεφαλονιά μέχρι την νότια Κρήτη και την Ρόδο), που είναι περιοχή ΙΜΜΑ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η καθημερινή κοινωνική ζωή τους έχει διάφορα περιστατικά, που συχνά μοιάζουν με τα δικά μας. Μετά από πολλές, περίπου 40λεπτες, καταδύσεις διατροφής, η κοινωνική ομάδα συναντιέται στην επιφάνεια για να θηλάσουν οι μητέρες τα μικρά τους». 


Μάλιστα, στο βίντεο που καταγράφηκε με drone το 2019 και αναρτήθηκε χθες στο YouTube, φαίνεται η οργισμένη αντίδραση ενός μάλλον νεαρού αρσενικού που που πλησίασε μια ώριμη φυσητηρίνα, αλλά εκείνη τον απώθησε βίαια. Η δυσαρέσκειά του εκφράστηκε με επτά χτυπήματα της ουράς του στο νερό. 

Σύμφωνα με το «Πέλαγος», οι φυσητήρες της Μεσογείου απειλούνται άμεσα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Μόνο περίπου 200 ζουν σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ