ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κατά του Νίκου Κουρή

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κατά του Νίκου Κουρή Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κατά του Νίκου Κουρή, με αντικείμενο τη χρήση του επωνύμου του Μίκη Θεοδωράκη

Το δικαστήριο έκρινε απαράδεκτη την προσφυγή της αιτούσας κατά του Νίκου Κουρή, ο οποίος χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» δηλώνοντας ότι είναι γιος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. 

Σύμφωνα με την απόφασή του, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η αίτηση κρίνεται ως απαράδεκτη, λόγω αοριστίας, καθώς η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, απούσα από την συζήτηση και χωρίς εκπροσώπηση από δικηγόρο, ούτε εξειδίκευσε αν έχει ασκήσει ή προτίθεται στο μέλλον να ασκήσει αγωγή κατά του καθ'ου, οπότε θα μπορούσε να προσφύγει στη διαδικασία των ασφαλιστικών, ούτε εξήγησε στο δικόγραφο που κατέθεσε πώς η χρήση εκ μέρους του κ. Κουρή του επιθέτου «Θεοδωράκης», προσβάλει τα δικαιώματά της ως νομίμου κληρονόμου του πατέρα της.

Η αιτούσα, όπως αναφέρεται στην απόφαση σύμφωνα με το ΑΠΕ, «ουδόλως εξειδικεύει πώς συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων, βάση πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Κουρή του ονόματος "Θεοδωράκης" δεν εξικνείται μέχρι του σημείου της παροχής ς' αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πώς η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές».

Η κόρη του μουσικοσυνθέτη στην αίτησή της υποστήριζε ότι ο Νίκος Κουρής αυτοαποκαλείται γιος του Μίκη Θεοδωράκη εμφανιζόμενος σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μουσικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα «προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη» και «επιδιώκοντας να προσδώσει κύρος στο πρόσωπό του και να θεμελιώσει κληρονομικό δικαίωμα».

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητούσε να διατάξει το δικαστήριο να σταματήσει ο Νίκος Κουρής να χρησιμοποιεί το επίθετο του πατέρα της, με απειλή για κάθε μελλοντική προσβολή της απόφασης χρηματικής ποινής 50.000 και προσωπικής κράτησης 7 μηνών.
 

Ελλάδα
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ