Αποχώρηση του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική ζητούν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ

Αποχώρηση του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική ζητούν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Την καταδίκη για την κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις εξέφρασαν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, με αφορμή την παρουσία του «Ρουβίκωνα» σε χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής.

Απαίτησαν παράλληλα, την αποχώρηση της οργάνωσης από το γραφείο που έχει καταλάβει.

«Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση. 

«Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του "Ρουβίκωνα" να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, μέσω ανακοίνωσης του ΔΣ του συλλόγου τους, ζήτησαν από την οργάνωση να αποχωρήσει και «να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία του στη Φιλοσοφική Σχολή».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ας αφήσουν οι πρυτάνεις τις ανακοινώσεις, τις οποίες δεν ακούει κανείς, και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια είναι εδώ και δεκαετίες άντρο ανομίας και εγκληματικότητας. Αν δε φύγουν αμέσως οι καταληψίες, πρέπει να ζητήσουν την παρέμβαση της αστυνομίας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ