Απαγόρευση κυκλοφορίας: 2.247 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση βεβαίωσε η ΕΛΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 2.247 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση βεβαίωσε η ΕΛΑΣ Facebook Twitter
Απαγόρευση κυκλοφορίας: 2.247 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση βεβαίωσε η ΕΛΑΣ (Eurokinissi)
0

Σε 2.247 ανήλθαν οι παραβάσεις την Πέμπτη για άσκοπες μετακινήσεις, παρά τα μέτρα απαγόρευσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν και σε εννέα συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, για τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ, βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 966, στη Θεσσαλονίκη 272, στη Δυτική Ελλάδα 166, στα Ιόνια Νησιά 154, στην Κρήτη 120, στην Κεντρική Μακεδονία 97, στην Πελοπόννησο 92, στη Στερεά Ελλάδα 90, στη Θεσσαλία 75, στην Ήπειρο 60, στο Νότιο Αιγαίο 60, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 53, στο Βόρειο Αιγαίο 28 και στη Δυτική Μακεδονία 14.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 17.358 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν χθες 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων τα έξι στη Θεσσαλονίκη και τα τρία στην Αττική.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά, σε όλη την Ελλάδα, 330 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 337 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM