Απαγωγή μαθήτριας - Κούγιας: Ο Νουλέζας λέει πως ο επιχειρηματίας με κάλεσε «αφ' εαυτού». Πώς ήταν δυνατόν να γνωρίζει;

Απαγωγή μαθήτριας - Κούγιας: Ο Νουλέζας λέει πως ο επιχειρηματίας με κάλεσε «αφ' εαυτού». Πώς ήταν δυνατόν να γνωρίζει; Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται η κόντρα των δικηγόρων Κούγια - Νουλέζα σχετικά με όσα ακολούθησαν την απαγωγή της 10χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη, για την οποία έχει συλληφθεί και κατηγορείται μια 33χρονη γυναίκα. 

Ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε σήμερα στο παρασκήνιο της πρότασης για εξωδικαστικό συμβιβασμό και στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από επιχειρηματία, μόλις μία ώρα μετά την επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο της κατηγορούμενης Βασίλη Νουλέζα για αποζημίωση.


Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κ. Νουλέζα σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου είχε πει «στον αέρα» ότι κατεβαίνει στην Αθήνα για να προτείνει στην πλευρά συμβιβασμό, κάτι που προβλέπεται από τον νόμο. «Εκτός του ότι το παραδέχεται ο ίδιος, αμέσως μετά το τηλέφωνο που μου έκανε, με πήρε επιχειρηματίας για να μου συστήσει και να συναντηθώ και να συμφωνήσω», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση κάθε λεπτομέρεια έχει τη σημασία της». 

«Όταν του έστειλα μήνυμα του κυρίου συναδέλφου, γιατί μου τηλεφώνησε το πρόσωπο αυτό, δεν μου απάντησε επί μέρες και, μετά από μέρες, το ξανασκέφτηκε φαίνεται και μου είπε «μάλλον αφ εαυτού» - ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο επικοινώνησε μαζί μου με δική του πρωτοβουλία. Δηλαδή το επιβεβαίωσε ο συνάδελφος ότι μου τηλεφώνησε τρίτο πρόσωπο και όταν τον ρώτησα πώς είναι δυνατόν το συγκεκριμένο πρόσωπο να γνώριζε ότι επικοινώνησε μαζί μου ο δικηγόρος της άλλης πλευράς και ότι θα μου πρότεινε και χρήματα. Εκεί δεν μου απάντησε τίποτα.»

«Δεν μπορώ να τον αποτρέψω να μου προτείνει οτιδήποτε ο συνάδελφος αλλά και εγώ δεν συναντήθηκα ποτέ μαζί του του. Του έστειλα μήνυμα ότι αυτή η υπόθεση δεν επιδέχεται εξωδικαστικού συμβιβασμού και του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Όσο για το ύψος του συμβιβασμού, ο κ. Κούγιας είπε πως δεν έμαθε ποτέ το προτεινόμενο ποσό αφού η συνάντηση δεν έγινε. 

Νουλέζας: Συναντήθηκα για άλλον λόγο με τον επιχειρηματία

Επιχειρώντας χθες να δώσει απάντηση, ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης είπε πως ήθελε απλώς να του μεταφέρει τις καλές προθέσεις της πελάτισσάς του. «Του είπα (σ.σ του Αλέξη Κούγια) σε ό,τι αφορά την πελάτισσά μου ότι έχει γίνει μια πρόταση και έχω την εξουσιοδότηση να σου μεταφέρω ότι θα κάνει τα καλύτερα. Δεν του είπα ότι θέλω εξωδικαστικά να συμβιβαστούμε, ότι κομίζω οικονομική πρόταση, αποζημίωση και λοιπά. Τέτοια ορολογία, φρασεολογία δεν υπήρξε».

«Δεν είχα να του κάνω συγκεκριμένη πρόταση. Θα του μετέφερα τις καλές προθέσεις της πελάτισσάς μου. Ο κ. Κούγιας δεν απαντά ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Δεν του τηλεφωνώ γιατί έχω και μία επιφύλαξη για το πως θα ενεργήσει και αν είναι άτομο που μπορώ να το εμπιστευτώ. Γιατί οι δικηγόροι μιλάνε πολλές φορές για μία υπόθεση με ποινικό και ηθικό σκέλος. Συναντιέμαι εγώ για άλλο λόγο στη λεωφόρο Συγγρού με έναν επιχειρηματία ο οποίος στο άκουσμα ότι εγώ μπορώ να συναντηθώ μου είπε «είναι φίλος μου και μπορεί να επικοινωνήσω». 

Κατά τον ίδιο, επρόκειτο για μια προσωπική, ανεπίσημη κουβέντα με τον Αλέξη Κούγια με τον οποίο γνωρίζονται 15 χρόνια και άφησε αιχμές πως ο κ. Κούγιας έσπευσε να τη δημοσιοποιήσει για λόγους δημοσιότητας. 

Την Τετάρτη, τόσο η 10χρονη όσο και ο 6χρονος αδελφός της οδηγήθηκαν προσωρινά σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Ο Αλέξης Κούγιας παραδέχτηκε πως η απόφαση αυτή για τη μεταφορά της 10χρονης ελήφθη κατ' εξαίρεση όσων προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις, αντί να επιστρέψει στην οικογένειά της.

Σε ερώτηση για το αν η μεταφορά και του 6χρονου αδελφού της σε δομή μπορεί να σημαίνει κάτι για την οικογένεια, ο κ. Κούγιας απάντησε πως πως «η μία εκδοχή είναι αυτή. Πιθανότατα υπάρχει και μια άλλη εκδοχή. Επειδή η 10χρονη με τον αδελφούλη της είναι συνδεδεμένοι, για να γίνει μια φυσιολογική μετάβαση και να μην γίνει απότομα, δεν γνωρίζω πώς έχουν επιλέξει να επαναφέρουν το κορίτσι σε μια φυσιολογικότητα».

Ο κ. Κούγιας τόνισε, παράλληλα, πως εκείνο που προέχει είναι να μιλήσει η 10χρονη και πως όσον αφορά στην πιθανότητα εμπλοκής της οικογένειας στην αρπαγή, αυτή η εκδοχή εξετάστηκε μεν αλλά έχει αποκλειστεί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ