Εντύπωση προκαλούν τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία για τις καταγγελίες που γίνονται στην γραμμή 1142, για κάπνισμα σε κλειστούς χώρους που απαγορεύεται.

 

Η υπηρεσία τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα και μέχρι την Κυριακή είχαν γίνει περισσότερες από 400 καταγγελίες για κάπνισμα ακόμα και σε νοσοκομεία, υπουργεία, ένα μαιευτήριο και παιδότοπους.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η ελληνική Huffington Post, καταγράφηκαν καταγγελίες για κάπνισμα σε παιδικές χαρές, αστυνομικά τμήματα και εκκλησίες. Στην λίστα φιγουράρουν, μεταξύ άλλων, ο Ευαγγελισμός, το Ειρηνοδικείο Περιστερίου, το  Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», το αστυνομικό τμήμα Φιλοθέης-Ψυχικού και το γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» με τουλάχιστον 3 κρούσματα -  το ένα εκ των οποίων έξω από τη μονάδα εμφραγμάτων.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ καταγγελίες έγιναν και για το Υπουργείο Παιδείας, τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ, την εκκλησία, Χωστή Χανίων, τα ΕΛΤΑ Λάρισας, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - Διεύθυνση Μητρώου (Πανόρμου), την Εταιρία Ύδρευσης Θερμαϊκού (ΕΥΔΑΘ), το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής («εντός πτέρυγας υπερηλίκων, από προσωπικό και ασθενείς, σε χώρο χωρίς εξαερισμό και ανοιχτά παράθυρα»).


Η λίστα περιλαμβάνει ακόμα τα κάτωθι:


Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας Χαλκίδας
Πρωτοδικείο, Εφετείο, Εισαγγελία Πειραιά
ΚΑΠΗ Χαλκίδας, Νέα Λάμψακος
Εκκλησία Τρεις Ιεράρχες, Ρέντης
Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας («οι ασθενείς στα σκαλιά και οι γιατροί στα γραφεία τους»)
Δημοτικό Κολυμβητήριο Αιγάλεω
Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων
Σταθμός ΚΤΕΛ Παροικιάς
Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή
Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου
Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών
PAOK Sports Arena
Αθλητικό Κέντρο Ηλιούπολης
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr