Αντιδράσεις των γιατρών στην αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής

Αντιδράσεις των γιατρών στην αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter
2

Συνεχίζεται η αντίδραση των γιατρών, στην απόφαση της Χ.Α. να οργανώσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) ζητούν την ακύρωση της αιμοδοσίας και καλούν τους γιατρούς να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε αυτές. Στη Θεσσαλονίκη την αντίδραση τους έχουν εκδηλώσει και τοπικοί φορείς.

Οι δυο Ενώσεις χαρακτηρίζουν ως αποκρουστικό να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης και του ρατσιστικού διαχωρισμού.

Αντιδράσεις των γιατρών στην αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter

Ήδη πάντως, σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, διεξάγεται αιμοδοσία στον Άγιο Παντελεήμονα και μάλιστα σε όχημα του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsbeast

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Ελλάδα / Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με δείγματα από το παιδί, τη μητέρα του, τον φερόμενο ως δράστη και άλλα πρόσωπα προς αποκλεισμό πατρότητας.
LIFO NEWSROOM
Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Συγνώμη, δηλαδή αυτοί που πάνε και δίνουν αίμα στις αιμοδοσίες "μόνο για Έλληνες" που διοργανώνει η ΧΑ, είναι εντελώς άμοιροι ευθυνών;; Και μη μου πείτε "είδαν το καλό και μπήκαν / ζωές σώζουν, δε βαράνε κανέναν", γιατί ζωές θα μπορούσαν να σώσουν και σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο ή οποιαδήποτε άλλη εθελοντική αιμοδοσία. Ίλεος!
Επειδή δε γίνεται να αρνηθείς πολύτιμες μονάδες αίματος, όταν αυτές σου προσφερθούν, αυτές οι ιστορίες πρέπει να αντιμετωπίζονται εξ αρχής. Ο μόνος τρόπος είναι να υφίστανται κυρώσεις οι γιατροί που εφαρμόζουν, ή που συνενούν σε τέτοιες πρακτικές διακρίσεων και ΠΡΟΦΑΝΩΣ να μην παρέχονται και διευκολύνσεις, όπως το όχημα παραπάνω . . .