Αντιδράσεις των γιατρών στην αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής

Αντιδράσεις των γιατρών στην αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter
2

Συνεχίζεται η αντίδραση των γιατρών, στην απόφαση της Χ.Α. να οργανώσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) ζητούν την ακύρωση της αιμοδοσίας και καλούν τους γιατρούς να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε αυτές. Στη Θεσσαλονίκη την αντίδραση τους έχουν εκδηλώσει και τοπικοί φορείς.

Οι δυο Ενώσεις χαρακτηρίζουν ως αποκρουστικό να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης και του ρατσιστικού διαχωρισμού.

Αντιδράσεις των γιατρών στην αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter

Ήδη πάντως, σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, διεξάγεται αιμοδοσία στον Άγιο Παντελεήμονα και μάλιστα σε όχημα του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsbeast

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Συγνώμη, δηλαδή αυτοί που πάνε και δίνουν αίμα στις αιμοδοσίες "μόνο για Έλληνες" που διοργανώνει η ΧΑ, είναι εντελώς άμοιροι ευθυνών;; Και μη μου πείτε "είδαν το καλό και μπήκαν / ζωές σώζουν, δε βαράνε κανέναν", γιατί ζωές θα μπορούσαν να σώσουν και σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο ή οποιαδήποτε άλλη εθελοντική αιμοδοσία. Ίλεος!
Επειδή δε γίνεται να αρνηθείς πολύτιμες μονάδες αίματος, όταν αυτές σου προσφερθούν, αυτές οι ιστορίες πρέπει να αντιμετωπίζονται εξ αρχής. Ο μόνος τρόπος είναι να υφίστανται κυρώσεις οι γιατροί που εφαρμόζουν, ή που συνενούν σε τέτοιες πρακτικές διακρίσεων και ΠΡΟΦΑΝΩΣ να μην παρέχονται και διευκολύνσεις, όπως το όχημα παραπάνω . . .