Ανθολόγιο δοκιμίων για τα σχολεία θα φτιάξει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ανθολόγιο δοκιμίων για τα σχολεία θα φτιάξει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Facebook Twitter
1

Ανθολόγιο δοκιμίων για τα σχολεία θα φτιάξει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.


Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι μετά απο συνάντηση του κ. Αριστείδη Μπαλτά με την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» κυρία Βαρδινογιάννη και την πρόεδρο του «Robert F. Kennedy Human Rights» κυρία Kerry Kennedy, αποφασίστηκαν τα εξής:


«Το Ίδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" διά της Προέδρου του κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη ανέλαβε να συμβάλλει στην παραγωγή και διανομή ανθολογίου δοκιμίων ξένων και ελλήνων συγγραφέων, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα Λύκεια της χώρας και μπορεί να αξιοποιηθεί στα μαθήματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογoτεχνίας, Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και Πολιτικής Παιδείας και γενικότερα στο πλαίσιο των ερευνητικών εργασιών του Λυκείου για το θέμα της ειρήνης, της ισότητας, της συμμετοχής στον αγώνα κατά της βίας, του αναλφαβητισμού, της εμπορίας ανθρώπων, της χειραγώγησης των παιδιών κτλ.


»Στόχος του εκπαιδευτικού υλικού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών του Λυκείου σχετικά με ζητήματα που άπτονται της διεκδίκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και του σχολικού εκφοβισμού του οποίου η αντιμετώπιση από τα ίδια τα παιδιά συνδέεται με τη βαθιά κατανόηση εκ μέρους τους των δικών τους δικαιωμάτων αλλά και της αναγνώρισης των διαφορών μεταξύ τους».


Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Παιδείας, συμφωνήθηκε η συνέχιση του προγράμματος «Speak Truth to Power» του «Κέντρου Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ