Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό Johnson & Johnson

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό Johnson & Johnson Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Μετά την επιβεβαίωση για τις παραλαβές των εμβολίων, από την εταιρεία Johnson & Johnson, άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 και για τις ηλικίες άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμένονταν 220.000 δόσεις εμβολίων. Με το εμβόλιο της εταιρεία Johnson & Johnson εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Παράλληλα άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα σκευάσματα για την ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών. Μέχρι χθες, οι πολίτες ηλικίας 30 έως 34 ετών είχαν πρόσβαση μόνο στο εμβόλιο της AstraZeneca ενώ πλέον όσοι κλείνουν ραντεβού μπορούν να επιλέξουν και κάποιο άλλο από τα Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Νέα μέτρα από Δευτέρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς χτες ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31 Μαΐου καθώς και το άνοιγμα των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής μειώνεται στο 25 % η τηλεργασία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

–Η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από 31/5. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.

– Η χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους από τις 31/5 από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές και ειδικότερα με εβδομαδιαίο self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγους εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων.

–Η έναρξη των αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίων, εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων με προϋποθέσεις: Μέχρι 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα με rapid test ή PCR, ηλεκτρονικές εγγραφές χωρίς απονομές, χωρίς θεατές με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό από την 1/6.

Τι ισχύει στα γυμναστήρια

Βάσει των διευκρινίσεων που έδωσε αργότερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στα γυμναστήρια θα ισχύουν τα ακόλουθα:

1) Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους

2) Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα

3) Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ