Ανοιχτή η είσοδος σήμερα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ανοιχτή η είσοδος σήμερα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους Facebook Twitter
0

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς η σημερινή και η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την επικράτεια, θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Η πολιτιστική κληρονομιά της εκπαίδευσης» και από το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώθηκαν σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στους «εορτάζοντες» χώρους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Σάββατο, 20 Απριλίου 2013, στις 19.00, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσικό Σχολείο Ιλίου παρουσιάζουν το συμφωνικό έργο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, στη μεγάλη Αίθουσα του Βωμού.

Η παρουσίαση του έργου, που αποτελεί την εθνική «τοιχογραφία», γίνεται για πρώτη φορά από μαθητές, χάρη στην ευγενή παραχώρηση των δικαιωμάτων από τον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μουσική εκδήλωση στην ιστορία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Εκατόν εξήντα επτά μαθητές και μαθήτριες θα ερμηνεύσουν το Λαϊκό Ορατόριο για συμφωνική ορχήστρα, χορωδία, λαϊκή ορχήστρα, βαρύτονο, λαϊκό τραγουδιστή και αφηγητή, με μαέστρο τον καθηγητή τους Γιάννη Πανταζάτο.

Επιγραφικό Μουσείο

Σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 11.00 και στις 12.00 θα γίνει παρουσίαση των μνημείων της Α΄ Αθηναϊκής Συμμαχίας.

ΣΤ ΕΠΚΑ

Σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, ομιλία με θέμα «Το έργο της αποκατάστασης του Παρθενώνα» από τον αναπληρωτή καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών Πέτρο Κουφόπουλο.

5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Η Εφορεία συμμετέχει στον εορτασμό με εικαστικό δρώμενο στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά.

Ι Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Στον προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών θα προβληθεί στις 18 και 21 Απριλίου, το ντοκιμαντέρ του Λάκη Παπαστάθη «Αναβίωση του αρχαίου δράματος. Δελφικές εορτές 1927». Ώρες προβολής 11.00 και 13.00.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM