«Πράσινο φως» για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου φαίνεται πως «άναψε» η επιτροπή των ειδικών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

 

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποίησαν σήμερα, οι λοιμωξιολόγοι έθεσαν ως προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της εστίασης να μην αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

Τόσο τα καφέ όσο και τα εστιατόρια θα ανοίξουν με πολύ αυστηρούς όρους. Με τραπεζάκια έξω, συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα και μεγάλες αποστάσεις.

 

Παράλληλα, αποφασίστηκε και το άνοιγμα των σχολείων από τις 10 Μαΐου.

 

Αναλυτικά, το «πράσινο» φως έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι για τις παρακάτω δραστηριότητες:

 

  •    Άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου με τραπεζάκια έξω
  •    Άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων στις 10 Μαΐου
  •    Άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις 14 Μαΐου
  •    Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά

 

Πόσα άτομα θα βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι

 

Όσον αφορά το Πάσχα η επιτροπή των ειδικών, όπως αναφέρουν πληροφορίες, εισηγήθηκε να μπορούν να βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι έως εννέα άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και μέχρι 12 άτομα αν το τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

 

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

 

Οι μετακινήσεις εκτός νομού απαγορεύονται, ωστόσο, φαίνεται να αλλάζουν τα ωράρια όσον αφορά έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας για να διευκολυνθούν οι πιστοί.

 

Για την Μεγάλη Εβδομάδα η επιτροπή εισηγείται η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 10 το βράδυ αντί για τις 9 που είναι σήμερα. Από την Δευτέρα του Πάσχα εισηγούνται να αρχίσει στις 11 το βράδυ.

 

Εν αναμονή των ανακοινώσεων

 

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές εισηγήσεις θα γίνουν σήμερα και ενδεχομένως τις αποφάσεις να τις ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του, πιθανότατα αύριο.

 

Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν σήμερα το απόγευμα οι ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα.

 

Σχετικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα, ξεκαθάρισε ότι αναμένεται μεν η εισήγηση της επιτροπής αλλά η θέση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. «Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» σχολίασε, προσθέτοντας πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές θα μπορούσε να τις επιβαρύνει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr