Επιμένει στους ισχυρισμούς της ότι ο 29χρονος σκότωσε τον πατέρα του και τον 30χρονο κτηνοτρόφο, στο διπλό φονικό στα Ανώγεια η οικογένεια Ξυλούρη.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάθεση του θείου του 30χρονου κτηνοτρόφου, που δόθηκε στις 11 Μαΐου ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου, ο 29χρονος δολοφόνησε και τα δύο θύματα.

 

Στην κατάθεση, που παραθέτει το Cretalive, ο μάρτυρας, ισχυρίζεται ότι άκουσε τη μητέρα του Μ. Καλομοίρη να λέει «σκύλε, σκότωσες και τον πατέρα σου;» ενώ τον είδε να του επιτίθεται με τις γροθιές του.

 

Ωστόσο, βαλλιστική έρευνα έχει ήδη ταυτοποιήσει τα δύο όπλα που παραδόθηκαν στην ΕΛΑΣ ως εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στο διπλό φονικό στα Ανώγεια. Διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα cretalive αναφέρουν ότι ανιχνεύθηκε το DNA του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξυλούρη, στα δύο όπλα που παραδόθηκαν και στους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της αιματοχυσίας.

 

«Το μόνο που μπορώ να θυμηθώ ήταν η ενστικτώδη αντίδρασή μου να στρέψω το όπλο που κρατούσα προς το μέρος του Ξυλούρη Γεώργιου του Ιωάννη και ο οποίος βρισκόταν πια ακριβώς δίπλα μου και να τον πυροβολήσω, σχεδόν από μηδενική απόσταση, χωρίς να θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησε το όπλο μου», ανέφερε ο 29χρονος που κρατείται.

 

Η κατάθεση του μάρτυρα

 

Στην κατάθεσή του, ο θείος του 30χρονου κτηνοτρόφου, αναφέρει ότι άκουσε φασαρία και βγήκε έξω. Κατά τον ίδιο, βγήκε και είδε τον πατέρα και έναν ξάδερφο του 29χρονου Καλομοίρη να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 29χρονος κρατούσε όπλο, το οποίο ήταν οπλισμένο, και σημάδευε προς το σπίτι του Γιώργη Ξυλούρη.

 

«Ο πατέρας του, Λευτέρης Καλομοίρης, φώναζε ότι είναι μέσα τα κοπέλια. Εγώ που στο μεταξύ είχα βγει από το καφενείο, ρώτησα τον Λευτέρη με ποιον τα έχουν. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει συμβεί. Ο Μ. Καλομοίρης έπαιξε δύο μπουνιές στον πατέρα του που προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Ο Μ. Καλομοίρης ήταν αφηνιασμένος, εκτός εαυτού και φώναζε: «π****** παιδί θα σε γ****** απόψε θα σε σκοτώσω». Μπήκαμε μέσα στο σπίτι με τον πατέρα του Γιώργη και ανεβαίναμε τις σκάλες. Ακούγαμε τον Μανόλη να φωνάζει και να βρίζει.

 

Όταν έφθασα στο διαμέρισμα, χτυπάμε την πόρτα, μας ανοίγει ο Ν. μπαίνουμε μέσα και ξανακλειδώνει. Έψαξα τον Γιώργη στην κρεβατοκάμαρα. Δεν τον βρήκα. Η γυναίκα του ούρλιαζε. Τους είπα ότι έφυγε.

 

»Εγώ ήμουν ο τελευταίος που έφυγα από το σπίτι. Όταν κατέβαινα από τις σκάλες, άκουσα πυροβολισμούς. Όταν έφθασα, είδα άτομα να κρατούν τον Γιώργη. Άκουσα τη μάνα του Μανώλη να λέει «σκύλε και τον πατέρα σου σκότωσες;».

 

»Είδα τον Μανώλη Καλομοίρη να έχει πάρει αγκαλιά τον πατέρα του. Τον Γιώργη τον κρατούσαν ο Χ. και ο Ν. Ξ. για να τον βάλουν στο αγροτικό του Ντ. Όταν άκουσα τη μάνα του Καλομοίρη να λέει «σκύλε, σκότωσες και τον πατέρα σου;» εγώ του είπα: «σκύλε ένα παιχνίδι που το έβγαλες» εννοώντας ότι τους σκότωσε και τους δυο. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπα και ούρλιαζα για να φύγει το αυτοκίνητο διότι πίστευα ότι ο Γιώργης είναι ζωντανός».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr