Για το πώς εντόπισε και παρέδωσε το όπλο με το οποίο ο 29χρονος από τα Ανώγεια ομολόγησε πως σκότωσε τον 30χρονο γιο του Μανώλη Καλομοίρη, το Σάββατο το βράδυ στα Ανώγεια μίλησε στην κατάθεσή του ο αδερφός του 29χρονου.

 

Σύμφωνα με το cretalive, κατά την κατάθεσή του, ο 25χρονος είπε πως σκέφτηκε το όπλο μόλις το πρωί της Δευτέρας όταν άρχισε να «καταλαβαίνει τα γεγονότα και να συνειδητοποιεί ότι το όπλο δεν είχε βρεθεί στον τόπο του συμβάντος». Υπενθυμίζεται πως το όπλο παραδόθηκε στην αστυνομία δύο ημέρες μετά τη φονική συμπλοκή.

 

Ο αδερφός του καθ'ομολογία δράστη περιγράφει την άκαρπη αναζήτηση στο σπίτι του 29χρονου, όπου είχε νωρίτερα γίνει έρευνα και από την αστυνομία. Όπως είπε, στη συνέχεια μετέβη στο πατρικό του (το οποίο βρίσκεται ακριβώς από κάτω), βγήκε στο μπαλκόνι και εντόπισε σε διπλανή ταράτσα μια μπλε σακούλα, η οποία «δεν ταίριαζε να είναι εκεί».

 

«Πήγα κατ' ευθείαν, άνοιξα τη σακούλα και μέσα σε ένα τυλιγμένο χαρτί ρολό ήταν το πιστόλι του αδερφού μου, το αναγνώρισα αμέσως.


Δεν ξέρω ποιος το έβαλε εκεί, γιατί ήταν βιαστικά πεταμένο και δεν φαινόταν κάποιος να πήγε να το κρύψει, αλλά πιο πολύ ήταν σαν να το πέταξε κάποιος. Ήταν το πιστόλι του μαζί με τη γεμιστήρα του.


Το έπιασα, το έβαλα στη μέση μου κι έφυγα χωρίς να σκεφτώ τίποτα, απλά χάρηκα αρχικά που το βρήκα. Ήθελα να πάω εκεί στα όρη, που πήγαινε ο αδερφός μου, να του φωνάξω ότι το βρήκα, αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα ότι έπρεπε να το παραδώσω στην αστυνομία, πρέπει να βοηθήσω την έρευνα για να φανεί η αλήθεια και ότι ο αδερφός μου δεν έχει να κρύψει τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά .

 

Ο 25χρονος τέλος επισημαίνει ότι δεν σκέφτηκε καν να κρατήσει τη σακούλα αλλά την πέταξε κατ'ευθείαν.

 

Σημειώνεται πως από την πλευρά της οικογένειας Καλομοίρη εκφράζεται έντονη αμφισβήτηση για το αν το όπλο είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

 

Με πληροφορίες από Cretalive.gr

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr