Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το "duct tape challenge"- Σε κρίσιμη κατάσταση ένας 14χρονος στις ΗΠΑ

 

Σε κρίσιμη κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται ένας 14χρονος στις ΗΠΑ, θύμα του "duct tape challenge", μιας νέας "πρόκλησης" που έχει καταλάβει το ίντερνετ και στην οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να τυλιχτούν με μονωτική ταινία και να προσπαθήσουν να "δραπετεύσουν" όσο γίνεται πιο γρήγορα.

 

Ο 14χρονος Skylar Fish αποφάσισε να παίξει το "παιχνίδι" με τους φίλους του, οι οποίοι τον αρχικά τον τύλιξαν με ταινία για να χρονομετρήσουν πόση ώρα θα χρειαστεί για να ελευθερωθεί. Ωστόσο, στην περίπτωσή του, τα πράγματα πήγαν πολύ στραβά καθώς ζαλίστηκε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε με δύναμη πάνω σε ένα παράθυρο, χτυπώντας το κεφάλι του στο τσιμέντο του τοίχου και το σίδερο του παραθύρου. Το αποτέλεσμα ήταν να θρυμματίσει την κόχη του ματιού του και τα ζυγωματικά και χρειάστηκε άμεση επέμβαση καθώς είχε αιμορραγία στον εγκέφαλο. 

 

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το "duct tape challenge"- Σε κρίσιμη κατάσταση ένας 14χρονος στις ΗΠΑ

 

Αυτή τη στιγμή έχει 48 ράμματα στο κεφάλι και δεν βλέπει από το ένα μάτι, ενώ η ζημιά μάλλον θα είναι μόνιμη. Τώρα. μαζί με τη μητέρα του, προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο για τους κινδύνους που ενέχει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

 

Ο Skylar είχε ξανασυμμετάσχει στο παρελθόν σε κάτι τέτοιο, αλλά ως θεατής, μέχρι που αποφάσισε να δεχθεί την πρόκληση να το κάνει και ο ίδιος. Στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες σχετικά βίντεο με παιδιά που λαμβάνουν μέρος στην πρόκληση, κάποια από τα οποία έχουν εκατομμύρια views.