Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άμφισσα- Καίει προς τρεις κατευθύνσεις, ενισχύονται οι δυνάμεις

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άμφισσα- Καίει σε τρία σημεία, ενισχύονται οι δυνάμεις Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα στην Άμφισσα και την ευρύτερη περιοχή, που ξεπερνούν και τα 6 μποφόρ, δεν αφήνουν περιθώρια άμεσου ελέγχου του πύρινου μετώπου στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Προς το παρόν στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 4 πεοζοπόρα τμήματα, 26 οχήματα και από αέρα συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα ενώ σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής αναμένεται σύντομα να ενισχυθούν οι δυνάμεις.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή κοντά στο χωριό Σερνικάκι και κατευθύνεται προς Πάρνηθα. Προς στιγμής δεν υπάρχουν εισηγήσεις για εκκενώσεις περιοχών.

Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά το μεσημέρι, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει αναπτυχθεί προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Κινείται βόρεια προς την πλευρά που είναι το γυναικείο μοναστήρι του προφήτη Ηλία, που εκκενώθηκε προληπτικά από τις οκτώ μοναχές.

Ήδη, οι ισχυρές δυνάμεις προσπαθούν να συγκρατήσουν το μέτωπο για να μην προχωρήσει προς το μοναστήρι και από εκεί σε δασική έκταση.

Μία πιο απειλητική πλευρά της φωτιά κινείται με κατεύθυνση το χωριό Σερνικάκι, απέχει όμως ιδιαίτερα από το χωριό, το οποίο σε αυτή τη φάση δεν κινδυνεύει.

Ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος μαζί με εθελοντές και μηχανήματα, προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Η τρίτη κατεύθυνση της φωτιά κινείται μέσα στον ελαιώνα και είναι το πιο καταστροφικό σημείο, ενώ τα επίγεια και τα εναέρια μέσα προσπαθούν να το θέσουν σε περιορισμό.

«Με τέτοιους ανέμους κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και μάλιστα ο ίδιος σημειώνει πως «θα πρέπει μέχρι το τελευταίο φως της μέρας, να έχουμε ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς γιατί διαφορετικά μέσα στη νύχτα τα πράγματα θα γίνουν εφιαλτικά» και ζήτησε «ενίσχυση των επίγειων και εναέριων μέσων όσο είναι ημέρα ακόμη».

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο αποκαταστάθηκαν οι βλάβες σε ορισμένα αντλιοστάσια και άρχισαν να δουλεύουν και πάλι. Όμως οι εκκλήσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού παραμένουν.

Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές, ενώ έχουν μεταφερθεί δυνάμεις και από την Φθιώτιδα και την Αιτωλοακαρνανία και παράλληλα έχουν αναπτυχθεί και πεζοπόρα τμήματα δασοκομάντος σε κρίσιμα σημεία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ