Φαράγγι Σαμαριάς: Από φέτος και ηλεκτρονικά η έκδοση των εισιτηρίων

Ανανεωμένο το Φαράγγι Σαμαριάς: Τι αλλάζει φέτος με τα εισιτήρια Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Με καινοτομίες άνοιξε για το κοινό την Κυριακή 1η Μαΐου το Φαράγγι της Σαμαριάς, μετά τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του κεντρικού μονοπατιού και των υποδομών του.

Για πρώτη φορά τα έσοδα θα καταλήγουν απευθείας στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), ο οποίος θα ελέγχει και την αξιοποίησή του υπέρ της φύλαξης και ανάδειξης του φαραγγιού. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα εισιτήριά τους και με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας, αλλά και διαδικτυακά μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Διαδικασία έκδοσης εισιτηρίου

Σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής περιγράφονται οι τρόποι έκδοσης εισιτηρίου.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν εισιτήριο:

Συστήνεται στους επισκέπτες, για τη δική τους καλύτερη διευκόλυνση, να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την έκδοση του εισιτηρίου τους.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι προσωπικό και ισχύει μόνο για τη  συγκεκριμένη ημέρα για την οποία έχει εκδοθεί.

  • Από την είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς

Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας και από τις δύο εισόδους του φαραγγιού (Ξυλόσκαλο  Ομαλού & Αγία Ρουμέλη), κατά την άφιξή σας εκεί, με μετρητά ή με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής  κάρτας.

Διαφορετικές τιμές εισιτηρίου

Επίσης, από φέτος θα ισχύουν διαφορετικές τιμές εισιτηρίου για διαφορετικές κατηγορίες επισκεπτών. Το κόστος του ατομικού εισιτηρίου παραμένει στα 5 ευρώ, ωστόσο, θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς ομαδικού εισιτηρίου (4 ευρώ/άτομο για ομάδες άνω των 10 ατόμων), οικογενειακού εισιτηρίου (3 ευρώ/άτομο), εκπαιδευτικού (3 ευρώ/άτομο), ετήσιου ατομικού εισιτηρίου (10 ευρώ), ενώ δεν υποχρεούνται σε καταβολή εισιτηρίου κατηγορίες επισκεπτών όπως παιδιά κάτω των 18 ετών και ενήλικες άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ και οι συνοδοί τους, γονείς και παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, φοιτητές και εκπαιδευτικοί συνοδοί εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις τιμές

Ωράριο λειτουργίας:

α. 07:00-13:00, για τους επισκέπτες που θα διασχίσουν το σύνολο της διαδρομής (Ξυλόσκαλο – Αγία  Ρουμέλη ή Αγία Ρουμέλη-Ξυλόσκαλο) ή τμήμα αυτής.

β. 13:00 – 15:00, για τους επισκέπτες που θα κινηθούν αποκλειστικά και μόνο στα δύο (2) πρώτα  χιλιόμετρα από την βόρεια είσοδο και συγκεκριμένα στη διαδρομή «Ξυλόσκαλο – χώρος ανάπαυσης  Νερούτσικο».

γ. 13:00 – 16:00, για τους επισκέπτες που θα κινηθούν αποκλειστικά και μόνο στα δύο (2) πρώτα  χιλιόμετρα από τη νότια είσοδο και συγκεκριμένα στη διαδρομή «Αγιά Ρουμέλη – χώρος ανάπαυσης  Αφέντης Χριστός».

δ. Σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν εξέλθει του Εθνικού Δρυμού το αργότερο έως τις 18:00.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει σήμερα ως ύποπτη για τους θανάτους και των τριών παιδιών- Τα 4 νέα στοιχεία στη δικογραφία

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει ως ύποπτη και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας- Τα 4 νέα στοιχεία στη δικογραφία

«Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά» λέει μέσω του δικηγόρου της
THE LIFO TEAM
Πόσο ακροδεξιά «γέρνουμε» ως κοινωνία;

Θέματα / Πόσο ακροδεξιά τείνουμε ως κοινωνία;

Το Σημείο για τη μελέτη και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς παρουσιάζει την πρώτη του ετήσια μέτρηση τάσεων της ελληνικής κοινωνίας σε μια σειρά από θέματα που θεωρούνται «δείκτες ακροδεξιάς συγκρότησης» και τα αποτελέσματα φέρνουν σε... σκωτσέζικο ντους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ