Στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζεται η Στέλλα Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντρια του 132ου Δημ. Σχολείου της Γκράβας, επειδή παραχώρησε αίθουσες του σχολείου για δραστηριότητες που είχαν εγκριθεί από το σύλλογο διδασκόντων, δηλαδή μαθήματα ελληνικής γλώσσας για τους μετανάστες γονείς και μαθήματα της μητρικής τους γλώσσας για τους αλλοδαπούς μαθητές (αλβανικής και αραβικής καταγωγής), σε ένα σχολείο το 75% των μαθητών του οποίου είναι παιδιά μεταναστών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση συμπαράστασης της ΟΛΜΕ, οι δραστηριότητες αυτές είχαν ενταχθεί και εγκριθεί στο πλαίσιο προγράμματος της Ολυμπιακής Παιδείας από το 2002.

Η Στέλλα Πρωτονοταρίου απομακρύνθηκε πέρυσι από το σχολείο και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της θα είναι ο νυν διευθυντής κ. Γιουτλάκης, ο οποίος και έβαλε τέλος στις πρωτοβουλίες της προκατόχου του και του συλλόγου διδασκόντων.

Σύμφωνα με τον «Ιό» της «Ελευθεροτυπίας», όλα ξεκίνησαν όταν με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Παρόν» σχεδόν κατηγόρησε την κ. Πρωτονοταρίου ως κατάσκοπο της Αλβανίας (!). Τη σκυτάλη δεν άργησαν να πάρουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Γεωργιάδης και Πλεύρης, που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, και φυσικά το γνωστό περιοδικό «Στόχος». Τόσο το «Παρόν» όσο και οι βουλευτές και ο «Στόχος» αναφέρονται αποκλειστικά στο ζήτημα των αλβανικών και παραλείπουν, σίγουρα εκ παραδρομής, την πληροφορία ότι στο σχολείο φοιτούν και πολλά παιδιά μη αλβανικής καταγωγής, που έκαναν επίσης μαθήματα της μητρικής τους γλώσσας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr