Αναβατόριο ΑμεΑ στην Ακρόπολη: Αναδίπλωση του υπουργείου Πολιτισμού για τις παραιτήσεις

Αναβατόριο ΑμεΑ στην Ακρόπολη: Αναδίπλωση του υπουργείου Πολιτισμού για τις παραιτήσεις Facebook Twitter
2

Το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται πως υποχωρεί ως προς την απαίτηση παραιτήσεων για το χαλασμένο αναβατόριο ΑμεΑ στην Ακρόπολη

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου και η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς συναντήθηκαν σήμερα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Αθήνας και μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν αποφασίστηκε αμοιβαία να μην δοθεί συνέχεια.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών είχαν διαμαρτυρηθεί με επιστολή τους για την παραιτήσεις που ζητούσε η ηγεσία του υπουργείου που, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία, γνώριζε για το πρόβλημα.

Η τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει πως, «μετά από εκτενή διάλογο συζητήθηκαν οι υποδομές, η καθημερινή διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, αλλά και το θέμα της επιστολής του συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού για το αναβατόριο ΑΜΕΑ.

»Από την πλευρά της, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού τόνισε ότι απαιτείται να τηρούνται με σχολαστικότητα τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης ενεργειών που σχετίζονται με τις υποδομές, καθώς και τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και ότι οι χειρισμοί σε ζητήματα ιδιαιτέρως ευαίσθητα για το κοινωνικό σύνολο, όπως η επιστολή του συλλόγου γονέων, πρέπει να είναι άμεσοι, προκειμένου να διαφυλάσσεται το κύρος του Υπουργείου και της Υπηρεσίας.

»Για το αναβατόριο, το οποίο λειτουργεί από τις 22 Μαΐου, ζητήθηκε να υπάρχει επαγρύπνηση σε καθημερινή βάση, όπως και για όλα τα προβλήματα που εκκρεμούν στην Εφορεία Πόλης Αθηνών.

»Παράλληλα, με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας έχει δοθεί κατεύθυνση από τα τέλη Απριλίου για τη μελέτη και υλοποίηση από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου μιας νέας μόνιμης λύσης για το ευαίσθητο ζήτημα του δικαιώματος της πρόσβασης των ΑΜΕΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, η οποία θα συνάδει με τη σπουδαιότητα του μνημείου. Η μελέτη αναμένεται να εισαχθεί σύντομα για γνωμοδότηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο».

«Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών δεσμεύτηκε να στείλει εγγράφως προτάσεις για σειρά ζητημάτων που έχουν επανειλημμένως εντοπιστεί σχετικά με τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου, ώστε να ξεκινήσει η άμεση υλοποίησή τους».

Όπως υπογραμμίζει, κλείνοντας, το υπουργείο, στόχος είναι «η αναβάθμιση των υπηρεσιών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αντάξια ενός εμβληματικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αν ειχε χαλάσει το αναβατόριο που βάζει τον μισθό των αρμοδίων στην τραπεζα η λύση θα ειχε βρεθεί αμεσα ακομη και αν επρεπε να κινησουν γη και ουρανό.Για το αναβατόριο το παραμικρό εμπόδιο μπορει να παρει και δεκαετίες να λυθεί αν ποτε λυθεί...Ειναι απαράδεκτο αυτοι που πληρώνονται να εχουν σαν τελευταια προτεραιότητα να δινουν λύσεις στο να δινουν λύσεις σε αυτο γι το οποίο πληρώνονται.