Ο Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε μία φωτογραφία από «πάρτι» στην Κυψέλη και την κατάσταση στην οποία άφησαν οι συγκεντρωμένοι την πλατεία Αγίου Γεωργίου.

 

«Μπράβο. Άλλος... λερώνει και η Αθήνα πληρώνει», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων στην ανάρτησή του, δημοσιεύοντας στα social media δύο φωτογραφίες. Η μία είναι από συνάθροιση στην πλατεία της Κυψέλης και η άλλη από την επιχείρηση καθαρισμού που έγινε το πρωί του Σαββάτου εκεί, από τα συνεργεία του δήμου.

 

 

Το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε μεγάλος συνωστισμός στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι διασκέδαζαν υπό τις μουσικές που έβαζε DJ.

 

Οι εικόνες αυτές επαναλήφθηκαν και το βράδυ του Σαββάτου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεντρωμένοι έφτασαν έως τα 1.000 άτομα. Ανάλογες εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και σε πλατείες άλλων περιοχών, όπως στην Εξάρχεια, το Κολωνάκι, το Περιστέρι και του Ψυρρή.

 

Το πρωί του Σαββάτου ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι τα συνεργεία καθαρισμού γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με τα απορρίμματα που είχαν αφήσει όσοι διασκέδαζαν εκεί την προηγούμενη νύχτα. Τα συνεργεία μάζεψαν μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες, ενώ στη συνέχεια απολύμαναν την πλατεία και τους γύρω δρόμους.