Αlivio.gr: Η νέα μηχανή αναζήτησης Γραφείων Τελετών στην Ελλάδα

Αlivio.gr: Η νέα μηχανή αναζήτησης Γραφείων Τελετών στην Ελλάδα Facebook Twitter
Pixabay
0

Το Alivio.gr ξεκινάει επίσημα την λειτουργία του και πρόκειται για μια πρωτοποριακή μηχανή αναζήτησης Γραφείων Τελετών στη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, μέσα από την πλατφόρμα του Alivio.gr, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει εύκολα και απλά το Γραφείο Τελετών που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του μέσα από μια λίστα της περιοχής του, που περιγράφει αναλυτικά την ιστορία, τη φιλοσοφία και τις υπηρεσίες κάθε επιλεγμένου Γραφείου Τελετών. 

Επίσης, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί σε χρήσιμο πρωτογενές περιεχόμενο γύρω από το θάνατο και τις διαδικασίες του, που έχει επιμεληθεί η επιστημονική και δημοσιογραφική ομάδα του Alivio.gr.

Αναλυτικά, στο Alivio.gr επιχειρείται μία πλήρης χαρτογράφηση κάθε σταδίου της απώλειας, όπου ο αναγνώστης μπορεί να μάθε κάθε λεπτομέρεια γύρω από τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνει, τη διαδικασία της κηδείας, καθώς και τα γραφειοκρατικά ζητήματα που προκύπτουν.

Παράλληλα, ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει εξειδικευμένα άρθρα ψυχολογικής υποστήριξης και διαχείρισης του πένθους, καθώς και μία ευρεία θεματολογία γύρω από τον πολιτισμό του θανάτου εντός και εκτός συνόρων, μέσα από ειδικά αφιερώματα και συνεντεύξεις.

«Η συνθήκη του θανάτου είναι η δυσκολότερη που καλείται να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος. Μέσα στον πόνο και τα έντονα συναισθήματα, ο οικείος θα χρειαστεί να διευθετήσει μία σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα για τα οποία δεν έχει ιδέα, να επιλέξει ένα Γραφείο Κηδειών που θα ανταποκριθεί επαγγελματικά και με φροντίδα στη συνθήκη και να "συνομιλήσει" με το πένθος και τις διαδικασίες του. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης του Alivio. Να βοηθήσει όσο μπορεί σε όλη αυτή τη διαδρομή, με κύριο γνώμονα τον σεβασμό», αναφέρει ο Διευθυντής του πρότζεκτ Χρήστος Κορτσέλης, που έχει διατελέσει στέλεχος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» για μια δεκαετία.

«Η καθημερινή μου τριβή με τον θάνατο και τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας συνέβαλαν αποφασιστικά στο να δημιουργήσω ένα πρότζεκτ που θα μπορεί να χαρίσει λίγο φως και γνώση στην πιο σκοτεινή στιγμή», προσθέτει. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή την Κυριακή

Ελλάδα / Καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή την Κυριακή

Η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Βαρομετρικό χαμηλό από κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης
NEWSROOM