ΑΧΕΠΑ: 14 κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ του προσωπικού- Σταματά να δέχεται ασθενείς με τον ιό

ΑΧΕΠΑ: 14 κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ του προσωπικού- Σταματά να δέχεται ασθενείς με τον ιό Facebook Twitter
MOTIONTEAM
0

Δεκατέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί μεταξύ του προσωπικού του ΑΧΕΠΑ και για αυτό τον λόγο το νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέους ασθενείς με τον ιό για τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, τα 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Εξαιτίας αυτού, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έως τις 21 Αυγούστου το νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης.

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών και εντολή του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίστηκαν ως νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού στην 3η και 4η ΥΠΕ το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ