Άγνωστος ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα

Άγνωστος ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των νομίμως διαμενόντων μεταναστών στη χώρα μας φτάνει στους

537.237, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο κ. Αθανασίου διαβίβασε το έγγραφο ως απάντηση σε σχετική ερώτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ για το μέγεθος του συνολικού μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρα.

Όμως στο σκέλος για τον αριθμό των μεταναστών χωρίς έγγραφα στη χώρα, ο υπουργός δήλωσε στην ουσία άγνοια, αφού, όπως αναφέρει, δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογισθεί ο πληθυσμός τους. Το μόνο διαθέσιμο στοιχείο, είναι σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα.

Τα στοιχεία αυτά, όπως είναι αναρτημένα στη σελίδα της ΕΛΑΣ, δείχνουν τον αριθμό των συλληφθέντων αλλοδαπών που ανέρχεται, από το 2008 και μέχρι το 2012 σε 577.900 άτομα.

«Αυτό το στοιχείο είναι εντελώς ενδεικτικό και δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι όλοι αυτοί εξακολουθούν να διαμένουν παρανόμως στη χώρα ή ότι δεν υπήρξαν και άλλα άτομα που κατόρθωσαν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς να εντοπιστούν από την ΕΛΑΣ ή το Λιμενικό Σώμα», επισημαίνει ο Χαρ. Αθανασίου, ενώ υπογραμμίζει πως «οποιαδήποτε απόπειρα προσδιορισμού του αριθμού τους είναι εντελώς παρακινδυνευμένη».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Ελλάδα / Εικόνες από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών, πολιτικών αρχηγών και άλλων επίσημων πραγματοποιείται στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
LIFO NEWSROOM
Τα «πόθεν έσχες» πρόδωσαν μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έναν αντιδήμαρχο και τη διοίκηση ΚΤΕΛ

Ελλάδα / Τα «πόθεν έσχες» πρόδωσαν μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έναν αντιδήμαρχο και τη διοίκηση ΚΤΕΛ

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων, μετοχών, περιουσιακών στοιχείων, των εμπλεκομένων προσώπων
LIFO NEWSROOM